İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

DZALKA KONTROL DIŞINA ÇIKABİLİR

9 mart akşam Gürcistan Kvemo Kartli bölgesi Dzalka merkezinde, Ermeni Kuşçü köyü sakini 23 yaşındaki Gevorg Gevorgyan, Gürcü ve Ermeni geöçler arasında çıkan tartışma sonucunda bıçaklanarak ölürken, ağır yaralanan diğer iki genç de hastahaneye nakledildi. Bunlardan biri 7 saat sonra sağ ciğerindeki yaranın ağır olması sebebiyle Tiflis Kent Hastahanesine nakledildi.

Görgü tanıkları yaklaşık 15 kişiden oluşan muhtemelen bölgedye sonradan gelen Acar ve svanlardan oluşan ve yanlarında kesici aletler buluna gençlerin, Ermeni gençler üzerine saldırdığını ifade etmekteler.

Dü olayı protesto etmek üzere Bölge Emniyet Binası önünde toplanan Ermeniler, katillerin yargılanmasını isterken, Tiflis’ten Dzalka’ya nakledilen İç İşlerine bağlı özel birlikler göstericileri coplarla dağıttılar.

Gürcistan yönetimi olayın etnik kaynaklı olmadığını ve restoranda her iki tarfın da sarhoş haldeyken çıkan tartışmasına bağlarken, Dzalka bölgesini temsil eden Ermeni milletvekili Hayk Meltonyan’la yaptığımız görüşmede, Meltonyan Ermeni gençlerin sarhoş olmadığını, olayın etnik kaynaklı olduğunu, bölgede 5 yıldır devlet egemenliğinin olmadığını ve Dzalka bölge sorumlusu Mihail Tsikipişvili’nin yolsuzluklarla dolu yönetimininse hiçbir şekilde sorumluluk üstlenmediğini belirtti.

Ağavni Harutyunyan

Yorumlar kapatıldı.