İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Berlin´de ‘Talat Paşa’ yürüyüşü yasaklandı

Almanya’nın başkenti Berlin’de 15-18 Mart tarihleri arasında ‘Talat Paşa Hareketi’ adıyla sözde Ermeni Soykırımına karşı yapılacak yürüyüş yasaklandı.

Berlin Emniyet Müdürlüğü’nün aldığı yasaklama kararına, yürüyüş esnasında suç olaylarının olma ihtimali gerekçe gösterildi. Ancak yasaklama kararında yürüyüşün sözde Ermeni Soykırımına karşı olmasının da rol oynadığı belirtiliyor.

Öte yandan Almanya’nın Ankara’daki büyükelçiliği de ‘Berlin Talat Paşa Harekâtı’ katılımcılarına vize vermedi. Grup üyeleri Alman Büyükelçiliği’ne giderek, yeni vize başvurusu yaptı. Harekât Yürütme Kurulu’nun Ankara sorumlusu Avukat Mehmet Cengiz, daha önce Almanya Büyükelçiliği ile görüştüklerini, vize başvurusunda anlaşıldığını bildirdi. Başvuruların incelenmeden iki saat sonra iade edildiğini savunan Cengiz, bunun bir talimatla gerçekleştiğini kaydetti. Cengiz, Dışişleri Bakanı ve eylemin yasaklanmasını isteyenlere ret cevabı veren savcılar dahil Alman makamlarının büyükelçilikle ters düştüklerini belirtti. Dışişleri Bakanlığı’ndan vize konusunda devreye girmesini isteyen Cengiz, “Uygulamayı kınıyor, vize işlemlerinin gerçekleştirilmesini talep ediyoruz.” dedi. Ankara, Cihan, Anka

Yorumlar kapatıldı.