İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yakalandı…

Melih Aşık

Amerikan PBS televizyonunun hazırladığı “Ermeni soykırımı” belgeselinin sonunda Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu ile Emekli Diplomat Gündüz Aktan’ın konuşması söz konusu oluyor. Ermeniler ayaklanıyor. Ermeni diasporasından Stephen Feinstein, Prof. Halil Berktay’a e – mail göndererek bu konuda nasıl bir tavır takınılması gerektiğini soruyor… Halil Berktay, önce Halaçoğlu ve Aktan’ı tanıtıyor:

“İnkârcı devletin adamlarıdır, yarı faşist, neo-nasyonalistirler. Demagog ve gerçeklerin düşmanıdırlar”…

Bu niteliklerine rağmen bu kişilerin konuşturulmasına itirazın yararlı olmayacağını belirtiyor… O arada fikir de veriyor:

“Bizimle aynı paralelde açıklama yapacak Türkler bulunmalı, onlara bu sözler söyletilmeli, bunun finansal kaynağı sağlanmalıdır.”

Yazışmalar Berktay’ın üniversitedeki bilgisayarından alınmış. Uçarı kaçarı yok.

Yusuf Halaçoğlu ile konuştuk… Kendisi hakkında söylenenleri hukukçulara incelettirdiğini, iftira niteliğinde bulunması durumunda dava açacağını söyledi…

YÖK’ün de durumla ilgili işlem yapacağını düşünüyordu. “Ermeni Çetelerinin Katliamına Uğramış Mağdur Aileleri Derneği” de Sabancı Üniversitesi’nde halen öğretim görevlisi olarak çalışan Halil Berktay’ın istifasını üniversite rektöründen rica etmiş.

Halil Berktay bilim adamı mıdır, diasporanın akıl hocası mı? Üniversitede öğrencilere ne öğretmektedir? Bu soruları bir vatandaş olarak sorma hakkımız vardır.

Yorumlar kapatıldı.