İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sabancıların katilleri beni hiç ilgilendirmiyor! Taşnakçılara destek verdikçe de ilgilendirmeyecek

Arslan Tekin

Fehriye Erdal kaçmış, kaçmamış, yakalanmış yakalanmamış inanın beni hiç ilgilendirmiyor. Fehriye Sabancılardan kişiyi öldürenlere yardım etti; yol gösterdi. Üç insan nâ-hak yere gitti. Elbette ben de, kim olursa olsun, üzülürüm. PKK”lıya bile, keşke o yola girmeseydi de ne başkasının canını yaksaydı, ne de kendi canı yansaydı… Anasını yakınlarını gözü yaşlı bırakmasaydı, demişimdir…

Fehriye Erdal Sabahcıların yüksek binalarında çaycı olarak çalışıyordu… Bir örgütün adamıydı. Örgüt onu bilerek oraya sokmuştu. İki militan silâhladrıyla binaya girdiler… Fehriye onları doğruca Sabancı kardeşlerinin birinin bürosuna götürdü, Sabancı kardeşlerden birini, bir genel müdürü ve bir sekreteri acımasızca öldürdüler. Sonra da ellerini kollarını sallayarak çekip gittiler.

Bildiğiniz mesele…

***

Bir bildiğiniz mesele daha var…

Sabancı Üniversitesini kardeşlerini ve çalışanlarını teröre kurban veren aile kurdu. Mütevellî Heyet Başkanı da şu anda Sabancı Holding”in de başında olan Güler Sabancı…

Üniversite “Türkler Ermenileri kesmiştir” tezini savunanların yuvası… Bu savunmanın ilimle hiçbir ilgisi yoktur. Zaten savunucuların başının da ilimle ilgisi olduğu şüphelidir. Bu kişi Halil Berktay… Hâlâ içinde Marxist kırıntıları taşıdığını söyleyen eski Maocu… Hakkında çok yazıldığı için yakından bildiğiniz bir isim.

Son marfetini yazacağım… Meğer adam diasporadaki at gözlüklü, Türklere kin kusan Taşnakçı-Hınçakçıların da akıl hocasıymış… Bizim Halil Taşnakçılardan daha Taşnakçı… İşte yeni belgesi… Bu bilgiler internette dolaşıyor ama uzun verilmiş… Ben “Vatan”dan Ruhat Mengi”den aparacağım! O özetlemiş:

“Ermeni Çetelerinin Katliamına Uğramış Mağdur Aileleri Derneği, Sabancı Üniversitesi”nde halen öğretim görevlisi olarak çalışan Halil Berktay”in bu üniversiteye yakışmadığını ve istifasının istenmesi gerektiğini anlatan bir bildiri ve ricayı Üniversite”nin rektörüne göndermiş.

Nedeni; bugüne kadar yaptığı tüm konuşmalarda Ermeni soykırım tezinin haklılığını savunan Berktay”ın son olarak -benim de kısa süre önce yazılarımda söz ettiğim-Amerikan PBS televizyonunun hazırladığı ve ABD”deki Ermeniler tarafından finanse edilen ”Ermeni Soykırımı” belgeselinin ”pürüzsüz” yayınlanması için yaptığı çalışmalar.

Programın son bölümünde Yusuf Halaçoğlu ve Gündüz Aktan”ın konuşacağını duyunca kıyameti koparan Ermeniler”in sorununu çözmek ona düşmüş.

Bu tür çalışmalarda Berktay”la yakın temasta olan, Ermeni diaspo-rasından Stephen Psinstein kendisinden görüş isteyince bakın Berktay neler söylemiş:

1) Gündüz Aktan ve Yusuf Halaçoğlu reddedici devletin adamlarıdır, faşistimsi neo-nasyo-nalisttirler ve gerçeklerin düşmanıdırlar. (…..)

2) Reddedicilerle (sözde soykırım iddiasını reddeden Türkiye”yi ve aynı görüşü paylaşan vatandaşları kastediyor) direk olarak ”tartışma olmaz” demek hiçbir işe yaramaz. (…..) Bu durum reddedicilerin (….) eline koz verir.

3) Aktan ve Halaçoğlu gibilerin hakkındaki gerçekleri bilebilirken, esas önemli nokta halkın genelinin tanımasını sağlayacak eylemlere girişilmelidir. Başarıyı böyle sağlayabiliriz. (….) Ancak bunun yerine Türkiye ve yurtdışındaki Türkler üzerinde çalışma yapılabilir. Bizimle aynı paralelde açıklamalar yapacak Türkler bulunmalı, onlara bu sözler söyletilmelidir. Bunun finansal kaynağı sağlanmalıdır. (Para verilerek bazı Türkler”in ”Evet Ermeni soykırımı vardı” denmesi sağlanmalıdır diyor.)

Ermeni çetelerinin mağduru aileler derneği ne kadar haklı, ne dehşet verici açıklamalar değil mi? Daha önce bazı tarihçi ve yazarların diaspora ile bu dirsek temaslarından, ortak toplantılardan yazılarımda söz etmiştim, ama yine de bir diaspora mensubunun sözleri sanılacak kadar taraflı olabileceklerinin son örneği beni bile şaşırttı… Helal olsun, ”objektif tarihçi” böyle oluyormuş demek!” (Ruhat Mengi “Halil Berktay mı, diaspora mı?”, Vatan, 10 Mart 2006.)

***

Fehriye Erdal”la Halil Berktay arasında ne fark var?

İkisi de yardım ediyor, ikisi de yol gösteriyor.

O zaman Fehriye meselesi Türk milletinin meselesi değil, ailenin kendi meselesidir. Türk milletinin feryadına kulak tıkayan Sabancı ailesi kimseden destek ve yardım beklemesin.

Yorumlar kapatıldı.