İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hisseli Harikalar´da duygusal anlar!..

Hıncal Uluç

Nasıl duygusal bir gece geçirdim, nasıl gözlerimin önünden geçti, o harika yıllar!.. 80’lerin başı.. Erkekçe’yi çıkarmak için İstanbul’a gelmişim. Harika bir dergi yapmışız, Türkiye’nin görmediği, duymadığı tirajlara ulaşmışız.. Nasıl keyifle çalışıyoruz..

Gecelerimiz de keyifli.. Keyfin başında da, Egemen’in (Bostancı) Şan Tiyatrosu geliyor.. Çılgın Egemen harika müzikaller koyuyor sahneye, servet yatırarak..

Hisseli Harikalar Kumpanyası ile doruğa çıkarak..

Boş olduğum her gece giderdim, Egemen bana bir koltuk ayırmış, hep boş.. Ona otururum..

Bütün şarkıları ezbere bilir, Egemen’e takılırdım.. “Oyunculardan hangisi rahatsızlansa korkma, çıkar oynarım” diye..

Lütfi Kırdar’da şimdi, Hisseli Harikalar Kumpanyası’nın sürpriz bir yapımı var.. Beyoğlu Üç Horan Vakfı ve Şişli Belediyesi el ele vermişler, Hisseli Harikaları gene sahne ışıklarına çıkarmışlar..

Ama ne çıkarış?..

Yanımda Metin Serezli .. “Bunca yıldır tiyatro yaparım, böyle bir sahneye çıkmak kısmet olmadı” diyor.. “Bu oyunun sade kostüm bütçesi ile bugün bir tiyatro yılın bütün oyunlarını sahneye koyar” diyor..

Sahnedekiler içinde profesyonel var mı, bilmem.. Hepsini ilk defa görüyor, adlarını ilk defa duyuyorum çünkü..

Tüm amatör bir çalışma.. Hepsi nasıl şevkle, heyecanla, coşkuyla, oynuyor, söylüyor, dans ediyorlar.. Üçünü ayırdım içlerinden, nefis tiplemeleri ile.. Karin Tahmincioğlu, Sarkis Acemoğlu ve Hovsep Karagözyan..

Ben onlara bakarken, sahnede 25 yıl öncesinin şimdi çoğunun üzerine “Yıldızlar Yağan” oyuncularını görüyorum sanki, başta Adile Naşit !..

Erol Evgin’le baş rolü paylaşan Nevra Serezli yanımda.. O da benim kadar duygulu..

Haldun Dormen, oyunu yazan ve o zaman yöneten Haldun da koşmuş gelmiş..

Müziği bizim sevgili Majak (Cenk Taşkan) yönetmiş. Hermon Variş de sahneye koymuş..

Baş destekçi Mustafa Sarıgül “Sezon sonuna kadar daha dört beş temsil olacak” dedi.. O zaman yönetmen Variş’e bir tavsiyem var.. 3.5 saat nerdeyse.. Çok uzun.. Yer yer tempo çok düşüyor.. Alacak eline makası, perdeleri 50 dakikaya falan indirip oyunu en fazla iki saatte toparlayacak.

Levon Taberyan da, dansları o klasik özentiden çıkarıp, daha güncel, daha pop yapacak..

O zaman tadından yenmez olur..

Yorumlar kapatıldı.