İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Berktay cevaplasın: Ermenilerden kimler para aldı?

Ruhat Mengi

Cevap bekliyorum Prof. Halil Bcrktay’dan. İtiraz bekliyorum, yazımı bitirmeyi üçüncü güne bırakmamın bir nedeni de budur.

Saygın bir üniversitede öğretim görevlisi olma ayrıcalığına kavuşmuş bir profesör olarak çıksın ve “Yazdığınız iddialar bana ait değildir, bu işte bir yanlışlık var” desin, bunu bekledim. Yalnız ben değil, dün gelen mail ve telefonlara bakılırsa çok kişi bekledi. Ama çıt yok!

O zaman bize millet adına bir soru sorma hakkı doğuyor, PBS televizyonunda Halaçoğlu ve Aktan’ın konuşmalarının önlenmesi ile ilgili olarak Üniver-site’deki mail adresinden Stephen Feinstein’a yazdığı mektupta:

“Bizimle aynı paralelde açıklama yapacak Türkler bulunmalı, onlara bu sözler söyletilmeli, bunun fi-nansal kaynağı sağlanmalıdır. İzlenecek strateji mümkün olduğunca çok insanı böylelikle soykırıma inandırmak olmalıdır.” İfadeleri yer alıyordu.

Şimdi Halil Berktay Boğaziçi Üniversitesi’nde yapmak istedikleri, daha sonra Bilgi Üniversitesi’nde gerçekleşen konferansı organize eden kişi ve sözcüsü durumunda da kendisi olduğuna göre ve yine kendi ifadesine dayanarak;

“Bugüne kadar Avrupa TV’lerinde, üniversitelerinde, Minnesota başta olmak üzere Amerikan üniversitelerinde konuşanlar, tek taraflı, objektiflikten tümüyle uzak bir konferansa gelen tepkileri ‘özgür konferans engelleniyor’ diye dünyaya ilan edenler arasında kimler finansal destek aldı ve alıyor?” sorusunu lütfen cevaplayabilir mi?

* Bugüne kadar Ermeni iddiasını canla başla destekleyen, devletini ve tarihçilerini (devlette çalışmayan -ki çalışanların bağımsızlığına da kimse kendisinin ifadeleriyle gölge düşüremez- 354 tarihçi dahil olmak üzere) karalayanlar da finansal destek” le mi konuştular?

* Avrupa medyasına “Pek bilmiyorum ama Türkler 1.5 milyon Ermeni’yle 30 bin Kürt ü kesmiştir” diyen edebiyatçı, Minnesota Üniversitesi’ndeki konuşmasına benzer bir ifadeyle başlayıp “kesin soykırım olmuştur” diye bitiren Prof. yazar ve “Tehcir kararı bile soykırımdır” diyen Halil Berktay ne karşılığında konuşuyorlar?

Bilim yolsuzluğu

Türkiye bu soruların cevabını bilmek zorunda. Zira yapılan “bilim yolsuzluğu” nun ta kendisidir. Neredeyse Andrew Mango, Bernard Lewis,

Justin M c Carthy gibi dünyaca ünlü tarih uzmanlarını bile “Türkiye’nin adamı”, “devletin tarihçisi” ilân edecek kadar ileri gidenler, Ermeni dias-porasına Türk tarihçilerinden ve devletinden “reddedici, gerçekleri gizleyici, faşist” olarak söz edenler bu sorulan cevaplamak zorundadır.

İngiltere: Soykırım yoktur

Kendilerini “Son konferans ekibi” olarak adlandıran ve demokratlıktan dem vuranlar, aynen Ermeni tarihçilerin yaptığı gibi iki karşı görüşün tartışılacağı konferanslara katılmayı (özellikle son bir yıldır) reddettiler.

Madem ki savundukları “gerçek”tir neden kaçıyorlar?

Şimdi ben de sizlerin önünde onlara çağrıda bulunuyorum (bu sabah 11.40’ta StarTV’deki programımda da çağrıyı tekrarlayacağım): Başta Halil Berktay olmak üzere gruplarından kim isterse yakında yapacağım programa katılabilir.

Dün Cumhuriyet Gazetesi’nde “İngiltere, Ermeni olaylarının ‘soykırım’ tanımına uymadığını kabul etti” haberi vardı. “Bağımsız” olduğunu iddia eden ama “bağımlı” yazışmalar yapan Prof. Berktay veya Konferans ekibinden kim katılırsa karşılarında da İngiltere’yle aynı görüşte konuşmacılar olacak.

Amerikalı Ermenileri aydınlattıkları gibi kendi toplumlarını da aydınlatırlar umanm.

Cevaplarını yukardaki mail adresine veya faks numarasına bekliyorum. Tabii “finansal destek” açıklaması da birlikte gelirse onu da duyururum.

Halkın önünde objektif bir tartışmaya katılmayı reddettikleri takdirde onu da…

Yorumlar kapatıldı.