İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dağlık Karabağ’da silah sesleri

Azerbaycan ve Ermenistan askerleri arasında Dağlık Karabağ sınırında dünden bu yana küçük çaplı çatışmalar yaşandığı bildirildi.

AA

Güncelleme: 07:29 ET 07 Mart 2006 Salı

ERİVAN – Dağlık Karabağ sınırında uzun bir aradan sonra ilk kez Azeri ve Ermeni askerleri arasında çatışmalar yaşanıyor. Askerlerin birbirlerine karşılıklı ateş açtığı, zaman zaman da havan toplarının atıldığı bildirildi.

Azeri yetkililer çatışmalarda bir Azeri askerinin öldüğünü açıklarken, Ermenistan askerlerinden de yaralananlar olduğu bildiriliyor. Taraflar arasında Dağlık Karabağ sorunundan kaynaklanan gerilimin, geçen ay konuyla ilgili görüşmelerden sonuç alınamamasının ardından arttığı belirtiliyor.

Bu arada, Ermenistan Savunma Bakanı Serzh Sarkisyan, ordunun iyi donanımlı ve bölgedeki düşmanca tavırları caydırıcı rol oynayacak etkinliğe sahip olduğunu söyleyerek, “Savaş istemiyoruz ama gerekirse savaşmak için hazırız” dedi.

Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan da, geçen hafta yaptığı açıklamalarda Azerbaycan’ın sorunun çözümü için güç kullanması durumunda, Dağlık Karabağ’ı savunucaklarını ve bağımsızlığını tanıyacaklarını söylemişti. Yaşanan son şiddet olaylarında her iki taraf da birbirini suçluyor.

Yorumlar kapatıldı.