İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Talat Paşa yürüyüşüne DİTİB de destek vermiyor

İşçi Partisi’nin (İP) önayak olduğu ve Almanya’nın başkenti Berlin’de yapılması düşünülen ‘Büyük Proje 2006-Berlin, Talat Paşa Harekâtı’ yürüyüşüne Diyanet İşleri Türk İslam Birliği de (DİTİB) katılmayacak.

İşçi Partisi Başkanı Doğu Perinçek tarafından kendine mal edilmeye çalışılan ve Batılı ülkelere karşı tehditkâr ve kışkırtıcı ifadelerle duyurusu yapılan sözde Ermeni soykırımı iftirasına karşı düzenlenecek yürüyüşün DİTİB ile herhangi bir alakası olmadığı bildirildi. DİTİB Başkanı Rıdvan Çakır, birliklerinin yürüyüşe katılacağına dair bazı basın yayın kuruluşlarında çıkan haberlerin asılsız olduğunu söyledi. Rıdvan Çakır açıklamasında şöyle dedi: “DİTİB etkinlikleri ya kendisi organize eder veya organizesinde etkin rol alır. Organizesini ve sorumluluğunu üstlenmediği bir organizasyona da katılmaz. 18 Mart 2006 günü Berlin’de gerçekleştirileceği belirtilen yürüyüşle DİTİB’in ilgisi yoktur. Sözü edilen yürüyüş ve gösterinin organizasyonunda görev almak üzere kimseye yetki verilmiş de değildir. Desteklendiği şeklinde bir açıklama da yapılmamıştır.” dedi.

Almanya Türk Dernekleri Koordinasyon Kurulları Genel Koordinatörü Tahsin Bayar da yazılı bir açıklama yaparak 18 Mart yürüyüşünün İşçi Partisi’ne mal edilmeye çalışılmasından duydukları rahatsızlık nedeniyle organizasyon komitesindeki görevinden ayrıldığını duyurdu. Daha önce Almanya Türk Toplumu ve Avrupa Türk Kültür Dernekleri Birliği de birer açıklama yaparak yürüyüşü İşçi Partisi’nin kendine mal etmeye çalışmasından ve Alman kamuoyunu kışkırtmaya yönelik ifadelerden duydukları rahatsızlıktan dolayı olaya karışmama kararlarını açıklarken, Milli Görüş, Türk Federasyonu ve ATİB kuruluşları ile yürüyüş organizasyonunun sahibi Berlin Türk Cemaati de yürüyüşü desteklemediklerini bildirmişlerdi. Almanya Atatürkçü Düşünce Dernekleri Birliği Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şahin adına yapılan yazılı bir açıklamada ise AADDB’nin‚ Büyük Proje 2006’yı desteklemeye devam ettiği ve yürüyüşe katılacakları bildirildi. Berlin Talat Paşa Hareketi Yürütme Kurulu Avrupa Temsilcisi ve İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin ise değişik teşkilatlardan gelen yürüyüşe katılmama açıklamalarına rağmen 18 Mart’ta Berlin’de yürüyeceklerini söyledi.

İsmail Kul, Frankfurt

Yorumlar kapatıldı.