İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

KRİSTİN SALERİ’YE “GEÇMİŞ OLSUN” ZİYARETİ

http://www.lraper.org/main.aspx?Action=DisplayNews&NewsCode=N000001353&Lang=TR

Patrik II. Mesrob Hazretleri, 4 Mart 2006, Cumartesi, saat 14:30’da, ülkemizin dünyaca ünlü ressamlarından Kristin Saleri’nin Pangaltı’daki evini ziyaret etti.

Bir süre önce midesinden rahatsızlanan ve hayatının 14. tıbbî operasyonunu geçiren 1915 İstanbul doğumlu Saleri’ye “Geçmiş olsun” diyen Patrik Hazretleri, sanatçının ülkemiz sanatseverleri tarafından ne kadar çok aranan biri olduğuna dikkat çekerek, “Sizi çok seviyoruz” dedi.

Ziyarette, sanatçının ABD’den gelen oğlu Dr. Hovhannes Salerian (Washington Psikiatri Merkezi Başhekimi), Diana Kamparosyan, Rehan Sarıbay ve Margo Fırıncıyan hazır bulundular.

Kristin Saleri’nin yağlı boya tablolarından ve kişisel eşyalarından örneklerle birlikte tarihî fotografların da sergileneceği bir Saleri Müzesi projesinin 2007 yılında hayata geçirilmesi düşünülüyor. Müzenin mekânı olarak da Saleri Ailesinin akrabalarından Osmanlı Ordusunda yüzbaşılık yapan Balkan Harbi gazisi Dr. Rupen Sevag’ın (1885-1915) Elmadağı’ndaki ikametgâhı uygun görülüyor.

Ermeni Patrikliği’nin Kristin Saleri’nin eserlerinden oluşan bir koleksiyonu da Kumkapı’daki tarihî binada kalıcı olarak sergileniyor.

Yorumlar kapatıldı.