İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

BIANET: İstanbul Üniversitesi’nden Ermeni Sempozyumu

İstanbul Üniversitesi, 15-16-17 Mart 2006 tarihlerinde “Türk Ermeni İlişkilerinde Yeni Yaklaşımlar” konulu sempozyum düzenliyor.

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek sempozyuma bu konu üzerine çalışan Türkiye’den ve yurtdışından akademisyen ve araştırmacılar katılıyor.

Ural: Amacımız 1915’i konuşmak

Sempozyumda Ermeni Sorunu “Tarihi Açıdan Ermeni Sorunu”, “Siyasi ve Askeri Açıdan Ermeni Sorunu”, “Hukuki Açıdan Ermeni Sorunu”, “Ermeni Sorunu ve Güney Kafkasya’nın Güvenliği” ile “Kültürel, Psikolojik, Felsefi ve İnsani Açıdan Ermeni Sorunu” olmak üzere beş başlıkta tartışılacak.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şafak Ural, hedeflerinin “soykırım” sözcüğünden bağımsız olarak, 1915 yılındaki olayları konuşmak olduğunu belirtti.

Geçen eylülde de Osmanlı Ermenileri Konferansı yapıldı

Daha önce gerçekleştirilen Osmanlı Ermenileri Konferansı engellemelerle ve saldırılarla karşılaşmış, farklı çevrelerde yoğun tartışmalara neden olmuştu.

Boğaziçi ve Sabancı üniversiteleri, “İmparatorluğun Çöküş Döneminde Osmanlı Ermenileri” başlıklı konferansı 24 Mayıs 2005’te Boğaziçi Üniversitesi’nde yapmayı planlanmış, gelen tepkiler ve saldırılar üzerine Eylül ayına ertelemişti.

Boğaziçi Üniversitesi’nde 23-25 Eylül 2005 tarihleri arasında yapılması planlanan, ancak mahkemece durdurulan Osmanlı Ermenileri Konferansı, Bilgi Üniversitesi’nde gerçekleştirilmişti.

Konferansın resmi tez dışındaki görüşlere yer vermesi hükümeti ve muhalefeti rahatsız etmiş, katılımcılar ülkücülerin ve kendilerini milliyetçi olarak adlandıran grupların saldırılarına maruz kalmıştı.

Yorumlar kapatıldı.