İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

GENÇLERİN RUMELİ HİSARI’NDAKİ KAHVALTISI

Resimler: http://www.lraper.org/main.aspx?Action=ChangeLanguage&Language=TR

Ermenice orijinali: http://www.lraper.org/main.aspx

Patrik II. Mesrob Hazretleri, 4 Mart 2006, Cumartesi, saat 09:30’da, Patriklik Gençlik Kolu üyeleriyle birlikte Rumeli Hisarı’ndaki “Sade Kahve” (http://www.sadekahve.com/) adlı mekânda kahvaltılı toplantıya katıldı.

Medz Bahk (Büyük Oruç) olması nedeniyle, çay, kahve, tahin, pekmez, bal, simit, pide, salatalık, domates, yeşil ve siyah zeytin, patatesli dürüm ve helvadan, yani hayvan mamulleri içermeyen gıdalardan oluşan güzel kahvaltı sofrasında, Medz Bahk ve Surp Zadig (Paskalya) vesilesiyle düzenlenen kültürel, sanatsal, ruhanî ve insanî etkinlikler konusunda gençler birbirleriyle görüş alışverişinde bulundular.

Gençler, hayır yemekleri, inanç ve kültür gezileri, müze ve sergi ziyaretleri ve özellikle toplumumuz gençlerinin birlik ve beraberlik içersinde pekişmesine yönelik neler yapılabileceği konularında istişarede bulundular.

Gençlik Kolu üyeleri, bundan böyle, Cumartesi kahvaltılarının dileyen tüm gençlerle birlikte sohbet toplantılarına dönüşmesi, bu vesileyle de düzenlenen etkinlikler konusunda gençlerin eleştiri ve düşüncelerinin alınması konusunda mutabık kaldılar.

Rumeli Hisarı’ndaki kahvaltıya Patriklik Gençlik Kolu üyelerinden Krikor Baloğlu (Başkan), Bianka Atanasyan, Dalita Balıkçıoğlu, Saro Bengliyan, Serdar Çizmecioğlu, Melissa Gülmezgil, Ari Köroğlu, Antranig Cem Mumcu, Murat Nazlı, Arto Şirinoğlu, Arden Yanar, “Yerid” grubundan ise Ari Aleksanyan, Arno Bengliyan ve Sarven Uğrul katılabildiler.

Patriklik Gençlik Kolu’nun başlıca misyonu İstanbul’daki Ermeni gençlerini değerleri etrafında toplanmalarına olanak sağlayabilecek sosyal, kültürel, sanatsal, ruhanî, eğitsel ve turistik etkinlikler düzenlemekten ibaret. Gençlik Kolu, ayrıca, internet ağında halen 1,200 kadar genç üyesi bulunan “Yerid” haberleşme grubunun da moderatörlüğünü üstlenmiş bulunuyor.

1 Mart 2006, Çarşamba akşamı, Patrikhane’de gerçekleşen toplantıda, Gençlik Kolu üyeleri, gizli oylamayla kendi aralarından Krikor Baloğlu’nu Dönem Başkanlığı, Avedis Bıçakçıyan’ı Astbaşkanlık, Serlin Şahingöz’ü Sekreterlik ve Av. Arman Atınızyan’ı Saymanlık görevlerine seçtiler. Ayrıca, Arden Yanar, Dalita Balıkçıoğlu, Melissa Gülmezgil, Antranig Cem Mumcu ve Arto Şirinoğlu sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerden; Saro Bengliyan, Bianka Atanasyan ve Herman Bıçakçıyan hizmet (eğitim ve hayır) işlerinden; Ari Köroğlu, Serdar Çizmecioğlu ve Murat Nazlı da bilişimden sorumlu olacaklar.

RUMELİ HİSARI KİLİSESİ’NDE DUA

“Sade Kahve”deki kahvaltıdan sonra, Patrik Hazretleriyle gençler, Rumeli Hisarı’ndaki Surp Santukhd Ermeni Kilisesi’ni ziyaret ederek, mum yaktılar ve dua ettiler. Bu arada, Patrik Hazretleri gençlere Rab İsa Mesih’in Oniki havarilerinden Aziz Tadeos’un Ermeniler’e İncil’i nasil müjdelediği ve havarinin vaazları sonucunda imana gelerek Hristiyan olan Prenses Surp Santukhd’un babası Kral Sanadrug tarafından nasıl şehit edildiğini gençlere anlattı.

Patrik Hazretleri gençlerle birlikte, kilisenin bahçesinde bulunan eski Surp Tateosyan Ermeni İlkokulu’nun binasını da gezdi. Rumeli Hisarı’ndaki Tateosyan Ermeni İlkokulu’nu semtteki Ermeniler birbiri ardına İstanbul’un diğer semtlerine taşınmaları ve bu nedenle öğrenci sayısında bir düşüş yaşanması sonucunda 1938 yılında tedrisata son vermiş.

MARYAM NARSİSOĞLU EBEDİYETE UĞURLANDI

Geçlik Kolu üyeleriyle Rumeli Hisarı Kilisesi’nde vedalaşan Patrik Hazretleri, Sarven Uğurlu ve Arden Yanar’la birlikte hisardan yola çıkarak saat 13:00 sularında Feriköy Srpots Vartanants Ermeni Kilisesi’ne vardı, “Yerid” Grubu ve Patriklik Ekonomi Komisyonu üyesi gençlerden Garbis Boğazlı’nın aneannesi merhume Maryam Narsisoğlu’nu uğurlama törenine katıldı. Töreni, Ruhanî Kurul Başkanı Episkopos Aram Ateşyan yönetirken, Kıdemli Peder Bısag Tezenliyan, Kıdemli Peder Daron Siraganyan, Peder Barkev Nalbantyan, Peder Minas Cihangülyan ve Peder Zakar Koparyan da törene katılan ruhaniler arasındaydı.

Patrik Hazretleri, törenin sonunda bir konuşma yaparak genelde kadınların, özellikle de annelerin topluma yaptıkları pozitif katkıdan söz etti. Her başarılı kişinin arkasında mutlaka bir anne, bir büyükanne ya da bir eş olduğunun altını çizen Patrik Hazretleri, kadının toplumdaki yerinin doldurulmasına olanak olmadığını belirterek, değerlerimizi yeni kuşaklara en iyi kadınların aktardığını söyledi. Patrik Hazretleri sözlerini şöyle noktaladı: “Eğer Garbis bugün toplumumuza güç katan gelecek vaad eden bir gençse, bizler şüphesiz bu durumu onun ebeveynine ve büyükannelerine borçluyuz. Allah Maryam Hanım’ın ruhuna huzur versin, yakınlarına ve sevdiklerine ise Kutsal Ruh’un tesellisini bağışlasın. Amen.”

Yorumlar kapatıldı.