İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANINDA ERMENİSTAN`A YETIRIMLAR DEVAM EDİYOR

9-11 Mart tarihlerinde Almanya’nın Hannover kentinde yapılacak “CeBIT 2006” Uluslararası Fuarın’a Ermenistan’dan 8 firma katılıyor. “İşletmelere Destek Fonu”ndan (İDF) yapılan açıklamaya göre; toplam 21 m2 alandan oluşan Ermenistan Standı 8 Nolu binada bulunacak.

Dün basına açıklamalarda bulunan İDF Bşk. Bagrat Yengibaryan, Ermenistan’ın 2006 yılında Bilişim sektöründe %15 büyüme göstereceğini ifade etti ve bu alanda Ermenistan’da yapılacak yabancı yatırımların 200 milyon doları bulacağını belirtti.

Yengibaryan, Haber ajanslarının da belirttiği gibi bilişim alanında Ermeni firmalarının, yabancı firmaların verdikleri siparişler üzerine çalıştıklarını dolayısıyla bu üretimin milli sayılamıyacağını vurguladı ve işbirliğinin; sadece bilişim alanındaki firmalarla değil, bilişim-ekonominin diğer alanlarında geliştiğini de bilirtti.

Güney Kafkasya’da Microsoft temsilciliği konusuna ilişkin olarak Yengibaryan, bunun ilkinin bir ay önce Ermenistan’da açıldığını ve yapılan yarışma sonrasında Ermenistan Microsft Ofis Müdürlüğüne “Migma Komputer Merkezi” eski Md. Grigor Barseğyan’ın getirildiğini kaydetti. Yengibaryan, Amerikan Microsoft temsilciliklerinin sadece 2 Güney kafkasya ülkesinde olacağını ve bunlar arasında Gürcistan’ın olmadığını belirtti.

Yorumlar kapatıldı.