İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İstiklal Marşı’nı en iyi Katya okudu

Sefa KAPLAN

Özel Feriköy Ermeni İlköğretim Okulu son sınıf öğrencisi Katya Hallaçoğlu, Şişli İlçesi’nde İstiklal Marşı’nı en iyi okuyan öğrenci seçildi. Katya, 19 ilçe birincisi ile İstanbul birinciliği için yarışacak. Katya, “İstiklal Marşı’nı en iyi okuyan kişi olmanın kendisine ayrı bir gurur verdiğini” söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabulünün 85. yıldönümü dolayısıyla düzenlediği “İstiklal Marşı’nı Ezbere Okuma Yarışması”nı Şişli ilçesinde Katya Hallaçoğlu kazandı.

Özel Feriköy Ermeni İlköğretim Okulu son sınıf öğrencisi olan Katya Hallaçoğlu, on dokuz yarışmacı arasından birinci oldu. Nilüfer Hatun İlköğretim Okulu’nda 22 Şubat’ta yapılan yarışmada, rakiplerini geride bırakan Katya, diğer ilçe birincileri ile birlikte İstanbul birinciliği için yarışacak.

“İstiklal Marşı’nı en iyi okuyan kişi olmanın kendisine ayrı bir gurur verdiğini” söyleyen Katya Hallaçoğlu, şöyle devam etti:

“İlkokuldan beri öğretmenlerimiz bize İstiklal Marşı’nı öğrettiği için on kıtayı ezberlemek hiç de zor olmadı. Yarışmada ben en son çıktım sahneye. Bu da heyecanımı yenmemi sağladı. İstiklal Marşı zaten güzel bir şiir, ben de ona duygu katarak okudum. Birinci olduğumu öğrendiğim zaman da hem sevindim, hem de gurur duydum. Benim başarımda öğretmenlerimizin ve okulumuzun büyük rolü var.”

Katya, ilçe birincileri arasında yapılacak İstanbul birinciliği için de iddialı olduğunu belirtti ve “İstanbul’da İstiklal Marşı’nın en iyi okuyan kişi olmak istiyorum” dedi. Özel Feriköy Ermeni İlköğretim Okulu Müdiresi Arpi Manukyan ise Katya’nın birinciliğinin herkesi sevindirdiğini belirterek, il çapındaki yarışmada da öğrencilerinin başarılı olacağına inandığını söyledi

Yorumlar kapatıldı.