İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kara sinek bir meleğe dönüşebilir mi?

Çıplak Ayaklar Kumpanyası, çağdaş dans alanındaki sınırlarını aşarak, disiplinler arası özgün eserleri Türkiye’ye getiriyor. 14. Uluslararası Tiyatro Festivali’nden de tanıdığımız Charles Cre-Ange, kendi dans topluluğunun son eseri “Pièce à Conviction” ile 5-6 Mart’ta, saat 21’de Taksim Sahnesi’nde İstanbul seyircisiyle buluşacak.

Fransa’nın önemli koreograflarından Charles Cre-Ange iki yıl önce İstanbul’a Çıplak Ayaklar Kumpanyası dansçılarıyla hazırladığı “L’invitation/ Davet” adlı eserde, sahnede neredeyse hiç durmayan ve iç içe geçmiş hareket kalitesiyle izleyiciyi büyülemişti. Bu yıl topluluk kendi eserleri “Pièce à Conviction” ile tekrar İstanbul’da.

Pièce à Conviction; matematiğin, şiirin, video’nun ve koreografinin etkili bir buluşması. Rimbaud’un şiirleri bir yandan koreografiye eşlik ederken bir yandan da izleyiciyi adeta hipnotize eden iç içe geçmiş hareketler gittikçe karışık bir matematik formülüne dönüşüyor.

Bir puzzle’ın parçaları gibi küçük hareketlere bölünmüş koreografi multivideo kullanımıyla da seyriciyi bir saatlik bir dans şölenine davet ediyor.

ayrıntılı bilgi www.ciplakayaklar.com’da

Yorumlar kapatıldı.