İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bir Ermeni Konferansı da İstanbul Üniversitesi´nden

Yaklaşık bir yıldan bu yana Ermeni Konferansı için hazırlıklar yapan İstanbul Üniversitesi, yurtdışından konunun uzmanı ve farklı görüşlerde olan 25 bilim insanın katılımıyla Ermeni Konferansı düzenliyor.

“Türk-Ermeni İlişkilerinde Yeni Yaklaşımlar” başlıklı konferansta, “soykırım” kavramı etrafında oluşturulan kısır döngünün kırılması, bilimsel açıklık, nesnellik ile çeşitli görüşlerin dile getirilmesi ve tartışılması amaçlanıyor.

Bilgi, Bahçeşehir ve Sabancı Üniversitesi’nin desteğiyle düzenlenen, ulusal ve uluslararası alanda tartışmaları devam eden “İmparatorluğun Son Döneminde Osmanlı Ermenileri: Bilimsel Sorumluluk ve Demokrasi Sorunları” konulu konferansın ardından İstanbul Üniversitesi de “Ermeni Sorunu” konusunu masaya yatıracak.

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda 15-16-17 Mart tarihlerinde yapılacak “Türk-Ermeni İlişkilerinde Yeni Yaklaşımlar” başlıklı uluslararası katılımlı konferansın hazırlıkları bir yıl sürdü.

“SOYKIRIM KISIR DÖNGÜSÜ KIRILACAK”

Yurtdışından konunun uzmanı ve farklı görüşlerde olan 25 bilim insanın katılacağı konferansta, her görüşün serbestçe ve özgürce bilimsellik sınırları içinde tartışılması amaçlanıyor. Yurt içinden ve yurt dışından 50’yi aşkın bilim adamının katılmasının beklendiği konferansın amaçları arasında, tarihi bir olguyu her yönüyle tartışılması, “soykırım” kavramı etrafında oluşturulan kısır döngünün kırılması, bilimsel açıklık, nesnellik ile çeşitli görüşlerin dile getirilmesi de yer alıyor.

KONU BİLİMSEL ÖLÇÜTLERE UYGUN TARTIŞILACAK

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada, Türkiye’de bu kadar geniş kuşatımlı bir toplantının ilk defa gerçekleştirildiği belirtilerek, “İstanbul Üniversitesi, akademik geleneğine ve bilimsel ölçütlere uygun olarak konuyu siyasi, tarihi, hukuki, askeri, insani, psikolojik ve felsefi boyutlarıyla ele alıyor” denildi.

“KONFERANS SORUNUN SOĞUKKANLILIKLA ELE ALINMASINI SAĞLAYACAK”

Yıllardan beri süregelen tartışmalar bilimsel bakış açısıyla ele alınıp yeni bir sayfa açılacağına dikkat çeken Rektörlük, konferansın sorunun soğukkanlılıkla, yapıcı olarak ele alınmasına da ortam hazırlayacağını kaydetti.

Konferans boyunca, müzik dinletisi, görsel malzeme, sergi de düzenlenecek.

İSTANBUL (ANKA)

Yorumlar kapatıldı.