İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

YERİD ULUDAĞ’DA

Resimler: http://www.lraper.org/main.aspx?Action=ChangeLanguage&Language=TR

Patriklik Gençlik Kolu’ndan Dalita Balıkçıoğlu, Melissa Gülmezgil, Arto Şirinoğlu ve Arden Yanar, 22 Şubat 2006, Çarşamba, Bursa Uludağ’daki Genç Yazıcı Oteli’ne yerleşerek, İstanbul’dan gidecek olan Yerid Grubu için hazırlıklara başladılar.


24 Şubat 2006, Cuma sabahı saat 06:00’da Harbiye ve Kadıköy’den kalkan otobüsle seyahat eden Yeridli 45 genç, Eskihisar-Yalova-Bursa güzergahını izleyerek saat 10:30 sularında Uludağ’a vardı ve Genç Yazıcı Oteli’ne yerleşti.


Patrik II. Mesrob Hazretleri ile gençlerden Murat Nazlı, Serlin Şahingöz ve Yeğya Tabaş, aynı gün, aynı güzergahı izleyerek saat 11:30 sularında Uludağ’a vardılar.

Samatya Sahagyan Lisesi ailesinden yaklaşık 200 kişi Beceren Oteli’nde konaklamıştı. Patrik Hazretleri ve Patriklik Gençlik Kolu üyelerinden Uludağ’da bulunanlar öğle yemeğini Sahagyanlılar’la birlikte yediler.

Öğle yemeğinden sonra, Patrik Hazretleri Ortaköy Kilisesi Vakfı Başkanı İskender Şahingöz ve eşi Maryam’la telesieje binerek Kervansaray Termal Oteli’nin Kartalyuvası dinlenme tesislerine çıktılar. Uludağ’da muhteşem bir manzaraya nazır tesisde Sahagyan Lisesi Müdiresi Talin Matosoğlu ve öğretmenler tarafından kahveyle ağırlanan Patrik Hazretleri ve Şahingöz çifti, burada liseli gençlerle de sohbet etme fırsatını buldu.


Cafe Beceren’in önündeki alanda genç gruplarla resim çektiren Patrik Hazretleri, daha sonra Otel Beceren’e dönerek vakıf yöneticileri ve hayırseverlerle birlikte saat 17:00’deki çay vaktine katıldı.

Çaydan hemen sonra, Patrik Hazretleri ile gençlerden Murat Nazlı, Serlin Şahingöz ve Yeğya Tabaş, dönüş için yola koyuldular ve Yalova’da bindikleri deniz otobüsüyle doğrudan Yenikapı’ya çıkarak saat 21:00 sularında Kumkapı’ya vardılar.

Yerid grubu, 26 Şubat 2006 Pazar gününe kadar Uludağ’daki Genç Yazıcı Oteli’nde, Sahagyan Okulu ailesi ise Beceren Oteli’nde kalarak Pun Paregentan bayramını kutlayacaklar.

Diğer yandan, İstanbul’da kalan gençlerse, 26 Şubat 2006, Pazar günü, Paregentan bayramını Patrik Hazretleriyle birlikte Kınalıada Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi’nde kutlayacaklar.

Yorumlar kapatıldı.