İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERCİYES TV: VALİ GÜNEŞ İDDİALARIN ASILSIZ OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Kayseri Valisi, ildeki Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi’nin dış kapısının kısmen değiştirildiğini söyledi ancak nedenini açıklamadı.

Kayseri Valisi Vali Osman Güneş, Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi’ne yapıldığı iddia edilen ve Türkiye Ermenileri Patrikliği tarafından kınanan saldırı olayıyla ilgili olarak, ”Mesrob Mutafyan’ın yanlış bilgilendirildiği için böyle bir açıklama yaptığını düşünüyorum. Kötü niyetli olduğuna inanmıyorum” dedi.

Vali Osman Güneş, Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyelerini kabulünde yaptığı açıklamada, Kayseri’nin huzur kenti olduğunu ve kentte her kesimin birbirini kucaklayarak kardeşlik içerisinde yaşadığını söyledi. Bu huzur ortamını bozucu, endişe verici bazı yaklaşımlar hissedildiğini ve bazılarının yanlış yaptığını kaydeden Güneş, bu yanlışlara izin vermeyeceklerini ifade etti.

Caferbey Mahallesi’ndeki Ermeni Kilisesi’ne zarar verici olay yaşanmadığını ifade eden Güneş, şunları söyledi: ”Mesrob Mutafyan’ın yanlış bilgilendirildiği için böyle bir açıklama yaptığını düşünüyorum. Kötü niyetli olduğuna inanmıyorum. Yapılmamış şeylerin yapılmış gibi gösterilmesinden huzursuz oluruz.”

Vali Güneş, yapılan açıklamada belirtildiği gibi kurşunlama, kilise karşıtı slogan ve eylemin asla olmadığını bildirdi. Kilisenin kapısının tamamen değiştirilmesinin söz konusu olmadığını, küçük metal parçalarının değiştirildiğini vurgulayan Güneş, kendisinin de değişmiş halini gördüğünü belirterek, ”Geçmişte de herhangi bir olumsuzluk yaşanmamış. Huzur içerisinde kardeşçe yaşıyoruz. İsteyen kiliseye, isteyen camiye gidiyor. Kimse, kimseye karışmıyor” diye konuştu.

Yorumlar kapatıldı.