İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AVRUPA KONSEYİ AZERİ TARİHİ ANIT KATLİAMCILARINI PROTESTO EDİYOR

Avrupa Konseyi 85 Kabul ve 5 red oyuyla Çulfa Ermeni Mezarlığında, Azeriler tarfından gerçekleştirilen tahribatı sert bir dille protesto etti. kabul edilen belgede “Tarihi anıtların tahribatı işinde Azerbaycan yönetiminin de yer aldığına ilişkin kesin delliller sunulmuştur. Azerbaycan Birleşmiş Milletler raportörlerine konuya ilişkin yanıt vermemiştir. Avrupa Konseyi, Çulfa Ermeni mezarlığı tahribatını sert bir dille kınamakta, ve Azerbaycan’dan tarihi anıtların, özellikle Ermenilere ait tarihi mirasın araştırılması ve korunması yolunda izin vermesini talep etmektedir”. Belgede ayrıca Avroapa Konseyi’nden bir heyetin bölgeye ziyaretini de rica etmektedir.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Siyaseti Bl. sorumlusu Tayir Tagizade Azerpress’e yaptığı açıklmada, benzeri başvuru almadıkları, eğer “Bağımsız uzmanlar”dan kastedilenin Ermeni-Diasporası’ndan kişiler ise, doğal olarak Azerbaycan’ın buna izin vermiyeceğini belirtmektedir.

Umarız uzamanlardan oluşan heyetin Çulfa ziyareti, komşumuzun Çulfa mezarlığında yer alan haçkarları ve mezarları tamamen tahrip etmeden gerçekleşir.

T.M.

Yorumlar kapatıldı.