İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yeni Çağ: Müslüman Düşmanı

Papa 16.Benedikt, İstanbul’a ayak basar basmaz, Bartholomeos’a destek için Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılmasını isteyecek…

Papalık Hıristiyanlararası Birlik Konseyi Başkanı Kardinal Kasper’in yaptığı açıklamaya göre, Papa 16.Benedikt; ziyareti sırasında, Hıristiyan okullarının açılması ve kiliselerin serbestçe mal edinmeleri konusunda Türkiye’ye baskı yapacak.

Ziyaretİn Hıristiyan – Müslüman ilişkileri açısından ciddi bir sınav olacağı tehdidinde bulunan Vatikan, Papa’nın görüşmeler sırasında Fener Rum Papazı Bartholomeos’un ekümenikliğinin tanınmasını da Türkiye’den resmen isteyeceğini açıkladı. n 10’DA

Müslüman düşmanı

Seçildiği ilk gün Müslüman düşmanlığını gizlemeyen Papa, Rahip Santoro’nun öldürülmesini Türkiye’ye karşı koz olarak kullanacak.

Benedikt gelmeden buyruğu geldi

Papa, Türkiye ziyaretinde Ruh-ban Okulu ve kiliseler konusunda Ankara’ya baskı yapacak.

Trabzon’daki Katolik Rahip Santoro’nun öldürülmesinin hemen ardından, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından sürpriz bir sekilde Türkiye’ye davet edilen Papa 16.Benedikt’in ziyaretinin kokusu çıkmaya başladı. Vatikan yetkilisi Kardinal Walter Kasper, Papa 16.Benedikt’in Türkiye ziyaretinin, Rahip Andrea Santoro’nun ölümünün ardından Hıristiyan-Müslüman ilişkileri açısından ciddi bir sınav olacağını söyledi.

Dayatma yapacakmış

Papalık Hristiyanlararası Birlik Konseyi Başkanı Kardinal Kasper, Brezilya’da Associated Press Ajansı’na yaptığı açıklamada, Papa’nın gezisinin şu anda büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Kasper, 16.Benedikt’in, Kasım ayında yapacağı Türkiye ziyaretini, “Hıristiyan okulları ve kiliseler üzerindeki kısıtlamaların azaltılması için Türkiye’ye baskı yapmada kullanabileceği” yorumunda bulundu. İslam dünyasını rahatsız eden karikatürlere karşı İran’ın Yahudi soykırımı konulu karikatür yarışması açmasını da eleştiren Kasper, bunun medeniyetler çatışmasını artıracağını belirtti. Kasper, temel ifade özgürlüğü ve diğerine saygı konularına dikkat çekerek, ikisi arasında uygun bir denge olması gerektiğini kaydetti. Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in Papa 16.Benedikt’in Türkiye ziyaretine ilişkin resmi daveti Vatikan’a iletilmiş ve Papa da-veti kabul ettiğini açıklamıştı. Papa 2005’te de İstanbul’a ge-lerek Fener Rum Patriği Bartholomeos ile görüşmek istediğini bildirmiş fakat resmi bir davet alamamıştı.

Yorumlar kapatıldı.