İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kilise kapısına 10 el ateş ettiler

Demet ÖZTÜRK, DHA

Kayseri’deki Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi’nin kapısının kurşunlandığı öne sürüldü. Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II, kilisenin kapısına 10 el ateş edildiğini öne sürdü.

Ermenilerin Gregoryan Mezhebi’nin doğum kilisesi olarak bilinen ve tarihi 2 bin yıl öncesine uzanan Kayseri’nin Caferbey Mahallesi’ndeki Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi’nin 9 Şubat günü kurşunlandığı öne sürüldü. Ermeni Patrikliği’nden edinilen bilgiye gore, kimliği belirsiz kişiler, dış kapının üzerine 10 el ateş etti ve tekbir getirerek Hıristiyanlık karşıtı slogan attı. Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II şu açıklamayı yaptı: “Müslüman müminlerin, Danimarka’da yayınlanan kışkırtıcı karikatürlere karşı infiallerini dile getirmeleri en tabii demokratik haklarıdır, ancak ülkemizdeki Hristiyan vatandaşların mabetlerine karşı şiddet eylemine girişilmesine bir anlam veremiyorum. Her kim yaptıysa, bu, anlamsız ve kabul edilemeyecek sapkın bir davranış biçimidir, bir suçtur ve bu tür saldırıları insanlar sonra çok daha başka biçimde yorumlayabilirler. Şiddetin her türlüsü haksızdır, yanlıştır ve kınanmalıdır.”

2 YERDE AV TÜFEĞİ FİŞEĞİ İZİNE RASTLADIK

Kayseri Valisi Osman Güneş ise dün yaptığı yazılı açıklamada, Mesrop II’nin kilisenin dış kapısına 10 el ateş edildiğine ilişkin sözlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Güneş, yazılı açıklamasında şöyle dedi:

“Asırlardan beri ilimizde faaliyette bulunan Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi’ne bugüne kadar bir saldırı olmamıştır. Ancak 9 Şubat 2006 tarihinde, Kilise Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Antranik (Atik) Erkuyumcu’nun verdiği bilgi üzerine güvenlik görevlilerinin yaptığı incelemede, kilisenin arka giriş kapısı üzerinde iki yerde av tüfeği fişeği izine rastlanmış, olayın ne zaman meydana geldiği tespit edilememiş, ayrıca olayın gündemde bulunan karikatür kriziyle bir ilgisi olduğuna dair bilgi ve bulguya rastlanamamıştır.”

Yorumlar kapatıldı.