İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

KAYSERİ’DEKİ ERMENİ KİLİSESİNE SALDIRI

Danimarka’da sorumsuz bir dergi tarafından yayınlanan İslamiyet karşıtı karikatürlere Müslüman çevrelerin tepkisi sürüyor. Tepkiler birçok ülkede batılı devletlerin temsilcilikleri üzerine yoğunlaşıyor. Türkiye’de de Trabzon’daki Katolik rahibi Andrea Santoro’nun katli, İzmir’deki Katolik rahibi Martin Kmerec’in tartaklanması, İstanbul’daki iki Hristiyan kilisesinin duvarlarına sloganlar yazılması gibi olayları müteakiben batı karşıtı ve Hristiyanlık karşıtı gösteriler sürüyor.

Kayseri’deki küçücük Ermeni cemaati üyelerinin Ermeni Patrikliği’ne aktardığı bilgiye göre, kimliği belirsiz kişiler Kayseri Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi önünde silah çekerek dış kapının üzerine on el ateş etmiş, tekbir getirerek Hristiyanlık karşıtı slogan atmışlardır.

Kayseri Valiliği, derhal Kayseri Ermeni Kilisesi çevresinde güvenlik önlemleri almış, Kilise avlusuna ise nöbetçi memurlar yerleştirmiştir.

Gelişmelerden duyduğu rahatsızlığı belirten Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II şöyle dedi: “Müslüman müminlerin, Danimarka’da yayınlanan kışkırtıcı karikatürlere karşı infiallerini dile getirmeleri en tabii demokratik haklarıdır, ancak ülkemizdeki Hristiyan vatandaşların mabedlerine karşı şiddet eylemine girişilmesine bir anlam veremiyorum. Her kim yaptıysa, bu anlamsız ve kabul edilemeyecek sapkın bir davranış biçimidir, bir suçtur ve bu tür saldırıları insanlar sonra çok daha başka biçimde yorumlayabilirler. Şiddetin her türlüsü haksızdır, yanlıştır ve kınanmalıdır!”

Yorumlar kapatıldı.