İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERMENİSTAN VE BULGARİSTAN´IN ORTAK MENFAATLERİ

Resmi bir ziyaretler Ermenistan’da bulunan Bulgaristan Cumhuriyeti Halk Meclisi Bşk. Georgi Perinsk, dün Ermenistan Millet Meclisi Bşk. Artur Bağdasaryan tarafından kabul edildi.

Görüşmede; siyasi, parlamentolararası, hukuki konularda görüş alışverişi yapılırken, ulaşım konusunda parlamentoların işbirliği yapması konusu vurgulandı. Taraflar; 2006 yılında Ermenistan-Bulgaristan-Adriyatik Denizi ve Danube (nehri) ülkeleri ulaşım konularına ilişkin Parlamentoların himayesinde bir konferans düzenlemeyi kararlaştırırken, bölgelerarası işbirliğinin devamı, bilim ve eğitim konularındaki ilişkilerin güçlendirilmesi meseleleri de görüşüldü.

Meclis başkanlarının görüşmesi sonrasında Perinsk’in başkanlığındaki Bulgar parlamenterler Ermenistan Millet Meclisi Daimi Komisyon başkanları ve parti grup liderleriyle görüştüler.

Bulgaristan parlamentosunun, Ermenistan Parlamentosu tarafından 26 Nisan 2004’te onaylanan ve Ermenistan vatandaşlarının vize işlemlerini kolaylaştıran “Ermenistan Cumhuriyeti ve Bulgaristan Cumhuriyeti Arasındaki Konsolosluk Konvansiyonu”nu onayladığı da bildirilirken, Sn. Perinsk Meclis Bşk. Artur Bağdasaryan’ı iade-i ziyaret için Bulgaristan’a davet etti.

Ermenistan Cumhuriyeti Millet Meclisi Halkla İlişkiler Bl.

Yorumlar kapatıldı.