İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERMENİ ORTAÇAĞ ELYAZMALARI İSKENDERİYE KİTAPLIĞINDA SERGİLENİYOR

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Bl.’nden yapılan açıklamaya göre; Erivan Matenadaran’ından getirtilen elyazı ve minyatürlerin kopyalarının sergisi, İskenderiye Kütüphanesi Büyük Salonunda geçtiğimiz günlerde açıldı.

Sergi açılışında Kütüphane İcra Direktörü, elçi Tahir Halifa ve Ermenistan Cumhuriyeti Mısır elçisi Ruben Karabatyan, etkinliğin Ermeni-Mısır tarihi, kültürel ve bilimsel ilişkileri anlamında önemini vurguladılar. Sn. Halifa, düzenlenen etkinliğin istisnai olduğunu vurguladı ve IV. yy. sonunda Ermeni harflerini yaratma yolunda Mesrop Maşdots’un İskenderiye’de yaptığı incelemeleri de konuşmasında hatırlattı.

Etkinlik çerçevesinde Erivan Matenadaran Md. Sen Arevşatyan ve İskenderiye Kütüphane Md. Tahir halifa arasında bir işbirliği anlaşması da imzalanırken, sergi açılışında Mısır siyaset, bilim, kültür çevreleri yanısıra, diplomatik misyon da yer aldı.

Sergi çerçevesinde İskenderiye “Auditorium” salonunda, 9 Şubatta, Ermeni ve Mısırlı bilim adamlarının katıldığı “Ermeni-Mısır Tarihi-Kültürel Bağlantıları” başlıklı bir konferans da düzenlenirken, sereginin 25 Şubata kadar devam edeceği bildirilmekte.

Yorumlar kapatıldı.