İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

`TEK MİLLET-TEK KİLİSE´ SLOGANI HAYATA GEÇİRİLME YOLUNDA

Tüm Dünya Ermenileri Katoğikos’u Karekin II ve Kilikya Katoğikosu Aram ‘in yüksek direktifleriyle 2005 yılında, iki katoğikosluklar arasında varolan karşıtlıkları değerlendirmek ve Ermeni kilisesi’nin birlikteliğine katkıda bulunmak amacıyla, ortak bir komisyon oluşturulmuş, oluşturulan Komisyon 2005 yılı Mart ayında yaptığı ilk toplantı sonrasında ortak bir açıklamada bulunmuştu.

Komisyonda taraflar ikisi ruhani ikisi sivil olmak üzere 4’er kişiyle temsil edilmiş, Tüm Dünya Ermeniliği Katolikosluğunu Başpiskopos Hajak Barsamyan, Kilikya Katoğikosluğunu Başpiskopos Osagan Çolokyan temsil etmiştir.

Komisyon ikinci oturumunu 31 Ocak 2006’de gerçekleştirilmiş, katılımcılar oturum öncesi Katoğikos Karekin II tarafından kabul edilip kutsanırken, Bşp. Çoloyan katoğikos Aram I’in heyet çalışmalarına yönelik iyi dilek mesajlarını aktarmıştır.

Heyet oturumunu “Ermeni Kilisesinde Onarım Aciliyeti” konu başlığı altında gerçekleştirmiş ve bir önceki oturumda Katoğikoslar tarfından onaylanan yön doğrultusunda ileride yapılacak çalışmaların stratejisi belirlenmiştir. Oluşturulacak alt komisyonlar ve değerlendirecekleri konular belirlenmiştir.

S.M.

Yorumlar kapatıldı.