İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kopenhag’a rüşvet camisi

Ünsal TURAN/KOPENHAG

Müslüman alemini kızdıran karikatür krizinin ardından Danimarka’nın başkenti Kopenhag’a cami yapılması projesi hız kazandı. Hürriyet, cami projesini ilk kez görüntüledi.

DANİMARKA ve İslam ülkelerinde Hz. Muhammed karikatürlerinin yayınlanması nedeniyle meydana gelen olayların yatışması için Müslümanlara hediye edilmesi düşünülen cami projesini ilk kez Hürriyet görüntüledi. Kopenhag’ın imar planından sorumlu Belediye Başkanı Klaus Bondam, projenin tamamlandığını, arazinin bir firma tarafından satın alınarak Müslümanlara hediye edileceğini söyledi. Bondam “şimdi karar politikacılara kaldı. Bence müslümanlara bir cami hediye etme fikri çok iyi. Kopenhag olarak dünya ve diğer büyük Avrupa şehirlerine, başka dinlere olan toleransımızı ve böyle büyük bir projeyi göstermek isteriz. Tek sorun Müslümanlar arasında birlik ve beraberliği sağlamak” dedi. Klaus Bondan caminin Kraliçe Margrethe’nin sarayı, Parlamento binası ve Belediye Sarayına çok yakın olduğunu sözlerine ekledi.

Kopenhag’ın Amager semtinde, Kopenhag Üniversitesi’ne komşu arazi üzerinde inşa edilmesi planlanan caminin projesini hazırlayan ödüllü genç mimar Bjarke Ingels, projeninin hayata geçirilmesinin yaklaşık 350 milyon Euro’ya mal olacağını belirtti. Bir site şeklinde hazırlanan projede caminin çevresinde yüksek modern konutlar, alışveriş ve kültür merkezi bulunuyor. Dışarıda binanın yapısı, açık amfi tiyatro şeklinde düşünülmüş. Namaz kılanların içeriye sığmamaları durumunda dışarıda namaz kılabilecekleri veya güzel havalarda dışarıda konferans toplantı düzenleyebilecekleri şekilde planlanmış. Cami için tüm finansman Danimarkalı ve İngiliz işadamlarının oluşturdukları Karol Marcinkowski Niras A/S firmasının fonundan sağlanacak.

Yorumlar kapatıldı.