İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Papa, Sezer’in davetini kabul etti

Roma Katolik Kilisesi’nin ruhani lideri Papa 16. Benediktus, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in davetini kabul etti.

NTV

Güncelleme: 16:19 TSİ 09 Şubat 2006 Perşembe

TAORMİNA – Vatikan basın sözcüsü, Papa’nın 28-30 Kasım 2006 tarihlerinde Türkiye’ye resmi bir ziyaret yapacağını açıkladı.

Roma’daki diplomatik kaynaklar, ziyaretin ayrıntılarını belirlemek için gelecek günlerde Vatikan protokol müdürünün Ankara’ya gideceğini belirtiyorlar.

16. Benediktus, Türkiye’yi ziyaret eden üçüncü papa olacak. Daha önce 1967’de Altıncı Paul, 28-30 Kasım 1979’da ise İkinci Jean Paul Türkiye’yi ziyaret etmişti.

Altıncı Paul ve İkinci Jean Paul, Türkiye ziyaretlerinde, Ankara ve İstanbul’un yanı sıra Efes’e de uğramışlardı.

SANTORO, PAPA’YI TRABZONA ÇAĞIRMIŞ

Öte yandan Trabzon’da silahlı saldırı sonucunda yaşamını yitiren Katolik papaz Andrea Santoro’nun Papa 16. Benediktus’a ölümünden birkaç gün önce göndermiş olduğu mektubun bazı bölümleri İtalyan haber ajansı ANSA tarafından yayımlandı.

31 Ocak 2006 tarihli mektubunda, Katolikler olarak kentte çok az sayıda olmalarına karşın Hıristiyanlığı tanıtıp yaymaya çalıştıklarını ima eden Santoro, Papa’yı Trabzon’u ziyarete de çağırıyor.Santoro mektubunda, “Sizin burayı ziyaretiniz, kısacık bir ziyaret de olsa, bizleri teselli ve cesaret verecektir. Elbette tanrı isterse… Tanrı için her şey mümkündür” diyor.

İtalyan papaz Santoro, Trabzon’da görev yaptığı Santa Maria Kilisesi’nin küçük Katolik cemaatinin, bulundukları yöreyi Hıristiyanlık bağlamında aydınlatma uğraşında olduklarını belirtiyor.

Papa, Salı günü kendisine ulaştığını belirttiği mektubun kendisini çok duygulandırdığını belirtmişti.

Yorumlar kapatıldı.