İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İran, Yahudi soykırımı ile alay eden karikatürler yarışması açtı… Aynı karikatürleri aynı Danimarka gazetesi de YAYINLAMA SÖZÜ verdi…

İslam dünyasında rahatsızlık yaratan karikatürleri yayımlayan Danimarka gazetesinin editörü, İran gazetesi Hemşehri’nin yayımlayacağını açıkladığı Yahudi soykırımıyla ilgili karikatürleri de aynı gün yayımlayacaklarını söyledi.

Editör Flemming Rose, CNN televizyonuna yaptığı açıklamada, ”Gazetem İran gazetesiyle temasa geçmeye çalışıyor ve karikatürleri onlarla aynı gün yayımlayacağız” dedi.

İran’da Tahran Belediyesi’nin yayımladığı Hemşehri gazetesi, İslam dünyasında rahatsızlık yaratan karikatürlere karşı kendilerinin de Yahudi soykırımıyla ilgili karikatür yarışması açtıklarını ve yarışmayı kazanan en iyi 12 karikatürü yayımlayacaklarını ilan etmişti.

Jyllands-Posten gazetesinin kültür editörü Rose, daha önceki karikatürleri yayımlama kararını ise yerel medyada, bazı kişilerin Müslümanların tepkisinden korkarak kendi kendilerini sansür ettiğini gördükten sonra verdiğini söyledi.

Rose, ”Ortada bir haber vardı ve biz bunu ele almalıydık. Sadece değişik bir şekilde, ‘söyleme göster’ ilkesine göre ele aldık” dedi.
Bu arada aynı gazetenin genel yayın yönetmeni Carsten Juste, istifa etmeyi düşünmediğini belirtti.
(8 Şubat 2006 Çarşamba)

Yorumlar kapatıldı.