İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Garip olaylar

Emin Çölaşan

TRABZON, Türkiye’nin İstanbul’dan sonra ikinci Teksas’ı oldu. Öğretim üyeleri öldürülüyor, futbolculardan fidye alınıyor, şike söylentileri yayılıyor, sağ sol çatışmaları oluyor. Trabzon’da sokak olayları giderek artıyor… Ve son olarak bir papaz öldürüldü. Niçin öldürüldüğünü, kimin öldürdüğünü bilmiyoruz.

Katil acaba İslamcı bir fanatik mi? Batı basınında yayınlanan ve peygamberimizi aşağılayan karikatürlere bir tepki mi?

Bu karikatürleri sizler görmediniz. Bizim medyamızda yayınlanmadı. Bazı internet sitelerinde geziyor. Çizimlerin çoğunda Müslümanlığı simgeleyen bir hilal var.

Bazılarında ay ve yıldız. Türk bayrağını anımsatan ay ve yıldız.

Şimdi bazı AB ülkelerinde bunların niçin yayınlandığını görmeye çalışalım. Madalyonun biraz da öbür tarafına bakalım.

***

1- Adamların kültüründe bunlar doğal! Gerektiğinde kendi peygamberlerini de aşağılıyorlar. Ama Hazreti Muhammed karikatürlerinde işin nereye varacağını ya düşünemiyorlar, ya da bunu özellikle Müslüman dünyasını kışkırtmak için yapıyorlar. Böylece İslam álemini karşılarına alıyorlar, yeni terör olaylarına neden oluyorlar.

2- Türkiye’de birileri AB’nin peşinden koşuyor. İnsanların beynine ’hoşgörü, dinlerarası diyalog, medeniyetler buluşması’ gibi kavramlar pompalanmaya çalışılıyor. Oysa AB’nin gerçek yüzü o aşağılayıcı karikatürlerde, yayınlarda yatıyor. Peşinden koştuğumuz, kapılarında yalvardığımız, bize emirler yağdıran AB işte orada!

3- Türkiye ekonomisi IMF’nin, iç siyaset ve dış siyaset ABD ve AB’nin (Hıristiyanların) güdümünde. Karikatürlere kızalım ama bunları unutmayalım.

Bizim hükümet ve AB’ci takımı şimdi şaşkın durumda. İslamcı kesim sokaklarda gösteri yapıyor.

Papaz öldürüldü, nedenini bilemiyoruz!

Ancak acı bir gerçekle de yüz yüzeyiz:

Öteki İslam ülkelerinde karikatürler nedeniyle sokak olayları oldu, diplomatik temsilcilikler yakıldı da, adam öldürme hiç olmadı.

Eğer Trabzon’daki papaz bu nedenle öldürüldüyse, ülke olarak dünya çapında yeni ve onulmaz bir yara daha aldık demektir.

Bunlar birilerine ders olsun. Dünyanın şu ortamında dinlerarası diyalog, hoşgörü, medeniyetler buluşması gibi kavramların altı boş.

Tam tersine, dinler ve kültürler çatışıyor. Sonrasında terör oluyor.

Gidin sorun bakalım AB ülkelerinin insanlarına… Ne yazık ki terörle özdeşleşen İslam’a yüzde kaçı saygı duyuyor, sevgi besliyor?

Bugün karşımızda karikatür olayı var, yarın başkaları çıkacak… Ve biz onların peşinde sürüklenip gideceğiz, yine alttan alacağız, etmeyin eylemeyin diyeceğiz ki AB yolunda başımıza iş açılmasın!

Bunlar hep başlangıç, daha neler neler yaşayacağız!

Yorumlar kapatıldı.