İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD’li Demokrat lider Reid´ten Ermeni tasarısına destek!

ABD’de muhalefetteki Demokrat Parti’nin Kongre’nin üst kanadı Senato’da bulunan grubunun lideri Harry Reid’in, Senato’ya geçen yıl sonlarında sunulan sözde Ermeni soykırımı tasarısını desteklediği bildirildi.

ABD’deki radikal Ermeni kuruluşlarını bir araya getiren Amerikan Ermeni Ulusal Komitesi’nce yayımlanan açıklamada, Reid’in yanı sıra Cumhuriyetçi Elizabeth Dole ve Demokrat Paul Sarbanes’in de tasarıyı destekleyen senatörlere katıldığı belirtildi.

Bu gelişmeyle birlikte, Senato’da söz konusu tasarıyı destekleyen senatörlerin sayısının 25’e ulaştığı duyuruldu. Senato’nun 100 üyesi bulunuyor.

Senatodaki tasarı, ABD dış politikasının, sözde Ermeni soykırımından “çıkarılacak derslerin doğrultusunda” şekillendirilmesini talep ediyor. Tasarı, Cumhuriyetçi Senatör John Ensign ve Demokrat Senatör Richard Durbin tarafından hazırlanmıştı.

Halen Kongre’nin alt kanadı Temsilciler Meclisi’nde de benzer bir sözde soykırım tasarısı bekliyor.

ABD Başkanı George W. Bush yönetimi, bu tasarıların kabul edilmesine güçlü şekilde karşı çıkıyor. Tasarıların, Kasım’da sona erecek bu yasama döneminde Kongre’nin gündemine alınıp alınmayacağı belli olmamakla birlikte Ermeni lobisinin, 24 Nisan dolaylarında ve Kongre ara seçimlerinin yapılacağı Kasım ayı öncesinde çabalarını artırması bekleniyor.

Yorumlar kapatıldı.