İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

TÜRKİYE ERMENİLERİ PATRİĞİ MESROB II: “İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİL, AHLAK SINIRI AŞILMAKTADIR” DEDİ

Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II, Batı medyasında baş gösteren Hz. Muhammed’e ilişkin propaganda karikatürleri konusunda aşağıdaki görüşü belirtmiştir:

“Önce Danimarka, sonra da sırasıyla Norveç, Almanya, Hollanda, İtalya, İzlanda, Meksika, ve Fransa gazetelerinde yayınlanan, İslam dininin peygamberi Hz. Muhammed’i hedef alan ve açıkça siyasi propaganda malzemesi olan karikatürleri yayınlayanları şahsım ve Patrikliğimin Ruhani Meclis üyeleri adına kınıyorum.

“Bu karikatürlerin yayınlanmasında, bir Fransız gazetesinin yazdığı ‘ifade özgürlüğünün sınırlarını test etme’ gerekçesi saçmadır ve kabul edilemez.

“Basın, ya da ifade özgürlüğünün sınırları değil, ahlak sınırları aşılmıştır. Kitleler rencide edilmiş, özellikle son zamanlarda ivme kazanmaya başlayan uygarlıklar arası diyalog çalışmalarına ciddi bir darbe indirilmiştir.

“Anımsayacaksınız, birkaç yıl önce İstanbul’da da bir tekstil şirketi Hz. İsa Mesih’in tasvirlerini iç çamaşırları üzerine basarak satışa çıkarmıştı.

“Bu gibi densizliklerin modernizmle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Bu tür davranışların, radikal ve liberal unsurların tepkisini sınamadan çok öteye, ciddi bir insan hakları sorunu olduğunu düşünüyorum. Müminlerin hakları da, basın ve iş dünyasının özgürlüğü kadar önemlidir.”

Yorumlar kapatıldı.