İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ESKİ ÇULFA HAÇKARLARININ YOK EDİLMESİ İTALYAN BASININDA

Ermenistan Dışileri bakanlığı Basın Enformasyon Bl. Bülteninden alınan bilgiye göre; İtalyan “La Stampa” gazetesinin 23 Ocak tarihli sayısı Eski Çulfa Ermeni Mezarlığı Haçkarlarının yokedilmesi konusunu duyurdu.

Gazeteci Flavia Amabile’nin “Azerbaycanlı askerler eski Ermeni mezarlığı abidelerini tahrip ediyorlar” başlığıyla verilen haberde, yapılan tahribat, tarihi verilerle ortaya konmakta, Azerbaycan yönetimine karşı protesto ifade edilirken, BM, UNESCO ve uluslararsı toplumun sessiz tavrı ve ilgisizliğinden de şikayet edilmekte.

Gazetenin 30 Ocak tarihli sayısı, Azerbaycan’ın İtalya elçiliğinin gazeteye yolladığı tekzip mektubuna yer vermekte. Mektupta Azerbaycan’a yönelik suçlamalar tekzip edilmekte ve La Stampa, uydurma haber yaymakla suçlanmakta. La Stampa’nın aynı günkü sayısında Ermenistan’ın İtalya elçisi Ruben Şugaryan’ın yanıt makalesi de yer almakta. Şugaryan makalesinde XX. yy.’ın başından itibaren Azerbaycan’ın Ermeni izlerini yoketmeye yönelik ısrarlı politikalarının altını çizmekte ve Ermeni tarhi anıtlarının yoketmesinden ötürü Avrupa Komisyonu, ABD Kongresi ve Büyük Britanya Lordlar Kamarası tarafından Azerbaycan Hükümetinin süregitmekte olan barbarlığa son vermesi için tavsiye uyarısında bulunduklarını kaydetmekte.

R.P.

Yorumlar kapatıldı.