İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Cephaneyi de buradan yolluyoruz

Burhan Ayeri

Profesör Doktor Hikmet Özdemir, ‘Türk Tarih Kurumu Ermeni Araştırmaları Bölümü Başkanı’. ‘Alanında önemli isim’ demek onu anlatmaya yetmez. Etyen Mahcupyan’ın göndermeleri, bazılarının çekincelerini ortaya koymakta. Demek ki Prof. Dr. Özdemir, ‘Soykırım palavracıları’nın korktuğu isim. Bu kez TGRT Haber’de ‘Çerçeveden Yansımalar’a katıldı. Merhum Milletvekili Ahmet Arvasi’nin anılarında söz ettiği “Van’dan Kuzey Irak’a göç eden Müslümanlar” konusu üstünde durdu. Bunu iyi incelemek gerektiğini söyledi.

‘Ermeni Soykırımı’ laflarını Birinci Dünya Savaşı’nda İngiltere Savaş Bakanlığı ile Genelkurmayı’nın birlikte ortaya attıklarını belgeledi. Ardından, yine aynı kaynaklarca uydurulduğunu ispatlayan dokümanlar sıraladı. “Tarihin en alçakça iftiralarıyla karşı karşıyayız ve yeterince ilgilenmiyoruz” uyarılarında bulundu.

İsmail Kaplan’ın da, büyük katkıları olan söyleşide en önemli tespiti biz ilk kez duyduk. Prof. Dr. Özdemir’e göre, yurtdışına yollanan hiçbir bilim adamına işleyecekleri konu dikte ettirilmedi. Yani, ‘Siz şu Ermeni iddialarıyla ilgilenin’ diyen çıkmadı. Hoca bunları dile getirdikten sonra asıl darbeyi vurdu. Başta ODTÜ olmak üzere birkaç kuruluş, yüksek lisans yapsın ya da tez hazırlasın diye pek çok görevlisini Türkiye aleyhtarı çalışmalar yapan, sözde Türk profesörlerin yanına yolladılar. Görüldüğü gibi, söylenenler oldukça ciddi. Bu tip üniversitelere rahatlıkla Bilgi, Sabancı ve Koç’u da ilave edebilirsiniz. ‘Bir milyon ermeniyi, 30 bin kürtü kestik’ çalışmalarına ara vermeden devam etmekteler!

(Kısaltıldı)

Yorumlar kapatıldı.