İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ATOM EGOYAN: `FİLM YARATIRKEN KAZANCI DÜŞÜNMÜYORUM´

Atom Egoyan’ın son filmi “Gerçeklik nerede saklı” Cann gösterimi sonrasında ödül almamakla beraber, seyircinin dikkatini çekerken, “Moskovski Komsomolets” gazetesiyle yaptığı röportajda Egoyan, son filminin ticari amaçlı olduğu iddiasını reddetti.

“Film yaratırken ticari kazanç hakkında düşünmüyorum. Beni tipler, karakterler, farklı durumlarda insan davranışları ilgilendiriyor. Son filmime ilişkin tek ricam onun bir Sex-thriller olarak reklamının yapılmaması” diyen Egoyan, filmin başarılı reklamı için yaratıcı düşüncenin gerekli olduğunu, film eleştirmeninin, film yönetmeninin düşüncelerini daha anlaşılır kılabilmesininse hayranlık duyulacak bir durum olduğunu belirtiyor.

Robert Holmes’ün romanından filme uyarlanan Egoyan’ın son eserinde, kişilerin ilgili dönemdeki toplumsal rollerinin dikkate alındığını, Erkek aktörlerde Collin Ferty ve Elvis Prsley’i hatırlatan Kevin Becon’ın seçildiğini, aktris olaraksa çocuksu saflığı ve doğallığıyla 26 yaşındaki Elison Loman’ın seçildiğini belirtti.

Bedros Keşişyan (kısaltıldı)

Yorumlar kapatıldı.