İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ULUSAL ORDU 14 YAŞINDA

1991 yılında Ermenistan Cumhuriyeti (EC) Hükümeti kararıyla Devlet Savunma Komitesi (Bakanlar Kurulu bünyesinde) oluşturulurken, 5 Aralık’ta Ermenistan Devlet Başkanının izin yazısıyla Vazken Sargsyan ilk Savunma Bakanı olarak tayin edildi. 28 Ocak 1992 yılında yılında hükümeti “Ermenistan’ın Savunmasına ilişkin” aldığı tarihi kararla, hukuken Ermeni Ulusal Ordusunu tesis etmiş oldu.

1994 yılında alt kademe subayların yetiştirilmesi için EC Savunma Bakanlığı Çokyönlü Yüksek Komutanlık Okulu kurulurken, 4 yıl sonra Ermenistan Hükümeti kararıyla Vazken Sargsyan Askeri Enstitüsü tekrar yapılandırıldı. Bugün Ermenice, Rusça, İngilizce yanısıra Yunanca, Fransızca ve Farsça dil eğitiminin de verilmekte olduğu Vazken Sargsyan Askeri Enstitüsü 140’ı bayan olmak üzere 600’den fazla personel ve 1000’i aşkın askeri öğrenci eğitim görmekte.

Ermenistan Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetlerinin 14. kuruluş yıldönümüne ilişkin etkinlikler 28 Ocak öğlen Yerablur Askeri Mezarlığını ziayretle başlayacak. Daha sonra Opera Binasında kutlama etkinlikleriyle devam edecek. Vazken Sargsyan Askeri Enst.’de askeri geçit töreni yapılırken, üstün hizmet gösteren komutanlar onurlandırılacak. Devlet başkanlığı konutunda üst dereceli konutanlar taltif edilirken, etkinlikler havai fişek atışıyla son bulacak.

Ordu günü münasebetiyle tüm Ordu mensuplarımızı kutluyor, şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.

Marieta Makaryan

Yorumlar kapatıldı.