İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İRAN BİRLEŞMİŞ MİLLETLER´DEN TÜM SOYKIRIMLARIN KINANMASINI İSTİYOR

İRNA Ajansının 28 Ocak tarih ve New York kaynaklı haberine göre; İran Dünya’daki tüm halklara, etnik gruplara ve dinlere yönelik gerçekleştirilen Soykırımların kınanması, ve bunların tekrar etmemesi için bilimsel olarak araştırılmasını Birleşmiş Millertler’den (BM) yazılı talep etti.

Mektupta, siyasi kararların soykırımın bilimsel olarak araştırılması yönündeki araştırmalara ciddi engeller oluşturduğunun da altı çizildi.

Hatırlanacağı gibi son aylarda ABD’nin baskısıyla İsrail’in 27 Ocağın “Holokost Günü” ilan edilmesi BM tarafından kabul edilmişti. İran mektubuyla Soykırımın tartışılmazlığını teyide yönelik bu durumu dikkati çekerken, “sözde soykırım” saydığı Holokost’un tekliğine de karşı gelmekte.

Bilindiği gibi BM’de 27 Ocağın “Holokos Günü” ilan edilmesi öncesinde İran İslam Cumhuriyeti devlet başkanı Ahmedi Nejad Yahudi Soykırımını şüphe altında bırakıcı açıklamalarda bulunmuştu. Önümüzdeki günlerde Tahran’da “Holokost”a ilişkin bir konferans toplanırken İİC dışişleri bakanlığı sözcüsü Hamed Rıza Asafi, Büyük Britanya dışişeri bakanı Tony Blair’in de davetliler arasında olduğunu söyledi.

H.Ç.

Yorumlar kapatıldı.