İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

GENÇ İŞADAMLARI PATRİK HAZRETLERİNİ AĞIRLADILAR

Resimler: http://www.lraper.org/main.aspx?Action=ChangeLanguage&Language=TR

Ermeni Patrikliği bünyesindeki Genç İşadamaları Grubu, 2006 yılının ilk toplantısını Ortaköy’deki Feriye Lokantasında (http://www.feriye.com/) gerçekleştirdi.

29 Ocak 2006, Pazar, saat 18:30’daki yemekli toplantıya riyaset eden Patrik II. Mesrob Hazretlerinin yanı sıra, Vartavar-Çiğdem Santalu, Garbis-Işıl Unan, Hrant-Aysel Moskofyan, Manuel-Hilda Ökke, Surmak-Ani Susmak, E. Nışan-Jolie Türkmen adlı çiftlerle Püzant Sefer ve Soğomon Alcal katıldılar.

Buluşmada geriye dönük değerlendirmelerde bulunan grup üyeleri, Feriye’nin nezih ortamında, 2006 yılında gerçekleştirmeyi planladıkları etkinlikler hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Feriye’nin Osmanlıca’daki karşılığı “birinci”. Bugün lüks bir restoran, kafe, bar ve sinema kompleksinden oluşan Feriye’nin geçmişi Osmanlı Dönemine kadar uzanıyor. Hikayesi 19. yüzyılın ikinci yarısında Osmanlı Sultanlarının Topkapı Sarayı’ndan, Boğaziçi’nde yaptırdıkları görkemli saraylara taşınmaları ile başlıyor. Feriye, o dönemde, Beşiktaş’tan Ortaköy’e uzanan Dolmabahçe ve Çırağan Sarayları’nı koruyan bir karakolmuş. Çırağan ve Feriye’deki binalar, Mimar Nigoğos Balyan tarafından tasarlanmış, ancak yapımı Sultan Abdülaziz döneminde Sarkis ve Hagop Balyan tarafından yürütülerek 1871’de tamamlanmıştır.

Yorumlar kapatıldı.