İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERMENİSTAN´DA URANYUM ZENGİNLEŞTİRİLEBİLİR Mİ?

Arminfo Ajansı’nın verdiği habere göre; Amerikan “Global Gold Corporatin” (GGC) şirketi faaliyet sahasına Ermenistan’ı da katma ve burada Uranyum zenginleştirme ve ihracını planlamakta.

GGC’den basın bülteniyle yapılan açıklamada; şirketin son zamanlarda Geğarkunik eyaletinde uranyum ve altın açısından zengin büyük olmayan bir alanın satın alındığı vurgulanmakta ve bunun dışında GGC’nin Ermenistan’da kayıtlı (Getik ırmağı yakınlarında bulunan 27 km2 alanda jeolojik araştırma imtiyazına sahip) Athelea Investments şirketi hisselerinin %80’ini satın aldığı da bildirilmekte.

GGC 2005 yılında Mega Gold şirketinin de hisselerini almış bulunmakta. Mega Gold “Tuğmanuk” olarak adlandırılan farklı madenlerin bulunduğu madende araştırma ve işleme hakkına sahip olup, bu işletme bitişiğinde Altın İşleme fabrikası kurulmuştu. Şirket sadece araştırma çalışmaları gerçekleştirmiş ancak altın üretimiyle uğraşmamıştır.

Basın bülteninde Sovyetler Birliği döneminde Ermenistan’da uranyum araştırmaları da yapıldığı ancak bulguların umut verici olmadığı bilgisi de yer almakta.

A.M.

Yorumlar kapatıldı.