İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

FRANSA´DA ERMENİSTAN YILI SONBAHARDA BAŞLAYACAK

Dün bir basın toplantısı düzenleyen Fransa’nın Ermenistan elçisi Anri Köni, 2006 yılının diplomatik anlamda zor bir yıl olacağını söyledi.

Dünya sorunları yanısıra Fransa-Ermenistan ilişkilerinden de bahseden elçi, AGİT Minsk Grubu içerisindeki Fransa’nın aktif katılımının devam edeceğini, Ermenistan Fransız Üniversitesi’nin ilk master mezunlarını vereceğini, sonbahardaysa Fransa’da “Ermenistan Yılı” etkinliklerinin başlayacağını ifade etti. Fransa’da Eylül-Ekim aylarında yapılacak “Ermenistan Yılı” etkinlikleri, Şarl Aznavour’un Erivan konseri, Napoleon ve Musa Dağı Savunmasına ilişkin sergilerinin de yer alacağı, Ermenistan’da gerçekleştirilecek “Fransa Ayı” bir aylık kültür etkinlikleri sonrasında yapılacak.

AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlarının Ermenistan’a olası ziyaretleri ve Ermenistan-Azerbaycan devlet başkanlarının bulmaşmasına ilişkin sorulara elçi Köni “Müzakere süreci aktifleştikçe, Ermenistan’a ziyaretler o ölçüde artmaktadır” dedi. Koçaryan ve Aliyev’in Paris’te gerçekleşecek buluşmasına ilişkin resmi bilgisinin olmadığını da belirtti elçi Köni.

A.H.

Yorumlar kapatıldı.