İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

DEVLET BAŞKANI BASIN SEKRETERİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Devlet başkanı basın Sekreteri Viktor Soğomonyan, Ermenistan ve Azerbaycan devlet başkanları Robert Koçaryan ve İlham Aliyev’in, Paris buluşmasının 10 Şubatta gerçekleşeceğini ve bu buluşmada Dağlık Karabağ sorununun halline yönelik bir çalışma belgesi üzerine yoğunlaşacaklarını bildirdi. Soğomonyan konuya ilişkin başka bilgi vermezken, basın mensuplarının Uluslararası Kriz Grubunun sorunun çözümüne dair ilkeler konusunda yaptıkları açıklamalara devlet başkanının tavrının ne olduğuna ilişkin sorulara, müzkerelerin gizli olması gerekçesiyle yanıt vermedi.

Basında yer alan değişik bilgilerin gerçeklikten uzak olduğunu da kaydeden Soğomonyan, Azerbaycan Savunma bakanının artık olağan halke gelen savaş çığırtkanlığına ilişkin soruya ise, bunun arzu edilir olmadığını ve benzeri açıklamaların ne ilk ne de sonuncu olduğu şeklinde yanıtladı.

Gaz birim fiyatının Şubat ortasında kesinleşeceğini de söyleyen Soğomonyan, şimdilik uygulanacak fiyatların geçici olacağını vurguladı. Toplumda şekillenmekte olan Rus aleyhtarı kanıya ilişkin endişesini de ifade eden Soğomonyan, bunun ilerde olumsuz sonuçlarının olacağını da belirtti.

Soğomonyandevlet başkanı Koçaryan’ın önümüzdeki günlerde gerçekleştireceği ziyaretlere ilişkin olarak da, 7-9 Şubat tarihlerinde başkanın İsveç’e gideceğini 10 Şubatta ise Paris’te Aliyev’le buluşacağını söyledi. Dün başkanın kısa bir süre için tatile çıktığını da kaydeden Soğomonyan başkanın tatilini Dzağkatsor’da geçireceğini kaydetti.

Ara Martirosyan

Yorumlar kapatıldı.