İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Aydınlardan Almanya´ya Ermeni çıkarması

YAKLAŞIK bin aydın, Ermeni soykırımı ile ilgili yasayı Haziran ayında kabul eden Almanya Parlamentosu’nun kararını protesto etmek için Mart ayında bu ülkeye gidecek.

Türkiye’nin Ermenilere soykırım uyguladığı iddiası ile 16 Haziran 2005 tarihinde Almanya Parlamentosu’nun kabul ettiği yasayı protesto etmek isteyen ve aralarında KKTC eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, DYP Genel Başkan Yardımcısı Nüzhet Kandemir, AKP Milletvekileri Turhan Çömez, Nevzat Yalçıntaş, Vahit Erdem’in de bulunduğu yaklaşık bin aydın, yazar ve vatandaş Almanya’nın Berlin kentinde parlamentonun aldığı kararı protesto etmek için eylem yapacak.

18-19 Mart tarihlerinde yapılacak eylemde Parlamento binasının yanı sıra Almanya Eğitim Bakanlığı binası önünde de açıklamalar yapılacak. Konu ile ilgili Kocaeli’nin Gebze ilçesinde düzenlenen panelde bir açıklama yapan İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Turhan Ünlü İsviçre’nin ardından Almanya’nın gizli bir şekilde bu kararı aldığını ifade ederek, ‘Almanya bu kararını şimdilerde Almanya Eğitim Bakanlığı aracılığı ile ders kitaplarına koymak istiyor. Yani Türk çocukları ile birlikte okuyan Alman çocukları evlatlarımıza katil gibi bakacak. Biz bunu ve bu yasayı protesto etmek için Berlin kentinde olacağız’ dedi.

Semih SERDAR / KOCAELİ

Yorumlar kapatıldı.