İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AP üyelerine `ASALA´ hatırlatması…

Türk Parlamenterler Birliği (TPB), Ermeni terör örgütü ASALA tarafından, Türkiye’yi temsil görevindeyken şehit edilen ve yaralananların fotoğrafının yer aldığı bilgi notunu Avrupa Parlamentosu (AP) üyelerine gönderdi.

TPB Genel Başkanı Hasan Korkmazcan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, uluslararası Ermeni terör örgütünün işlediği cinayetleri unutturmamak için “Bu gerçeği inkar etmek onları yeniden öldürmektir” sloganıyla hazırladıkları resimli bilgi notunu AP’nin tüm üyelerine ulaştırdıklarını bildirdi.

Korkmazcan, İngilizce ve Fransızca hazırlanan bilgi notunda, 1973-1994 yılları arasında yurtdışında Türkiye’yi temsil görevindeyken Ermeni terör örgütü ASALA’nın hain saldırıları sonucu şehit edilen 34, yaralanan 14 diplomat ile yakınlarının resminin yer aldığını kaydetti.

Hasan Korkmazcan, şöyle konuştu:

“Bu insanlık dışı terör saldırıları birçok ülkede hak ettiği cezaya çarptırılmamış, adeta toleransla karşılanmıştır. Üstelik bazı parlamentolar görev alanlarına girmediği halde, fesat yuvası terör örgütünün hayali ve sahte iddialarını siyasi kararlara bağlamışlardır.

Bu kararlar, hiçbir kişi ve kuruma saygınlık kazandırmadığı gibi terörün insanlık dışı eylemlerine cüret vermiştir.”

BİLGİ NOTUNDAN…

Korkmazcan, ASALA terör örgütünün yaptığı bu hain saldırıları bir kez daha gözler önüne sermeyi amaçlayarak hazırladıkları bilgi notunda şu görüşlere yer verildiğini bildirdi:

“Terör, hangi sebeple uygulanırsa uygulansın, haklı görülemez.

Nitekim 20. Yüzyılın organize ve en büyük suç örgütlerini oluşturan ırkçı ’Ermeni teröristleri’, eylemleri ile sonraki yıllarda kendilerini takip edecek diğer bir çok terör yuvasına da ilham kaynağı olmuştur.

Bu noktada, politik kaygılardan arınarak, terörizmin unutulan geçmişini hep birlikte ve yeniden kınamakta yarar vardır.

Orta sayfada, katledilmiş ve suikasta uğramış savunmasız ve suçsuz insanlar, sonsuz sessizlikte size bakmakta ve Ermeni terörü başta olmak üzere, terörün adil bir şekilde lanetleneceği günü beklemektedirler.

O halde kendini dünyanın efendisi zanneden teröre ve teröristlere verilecek en iyi cevap, insanlığa ve dünya barışına ihanet edenlerin unutulmadığını bir kez daha hatırlatmak olmalıdır.

Irkçı düşmanlığa karşı alacağınız bu tavır, sizlerden adalet bekleyen masum insanların tarihi gerçeklerden uzak ve siyasi kararlarla yeniden öldürülmelerini engelleyecek, onurlu bir adım olacaktır.” Korkmazcan, bu arada Aydın Güven Gürkan’ın vefatından dolayı büyük üzüntü duyduğunu da bildirerek, “hatıra ve ilkelerini yaşatmaya çalışacaklarını” söyledi.

Yorumlar kapatıldı.