İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan´da kümes hayvanlarının toplu ölümleri sürüyor

Türkiye ve Rusya’da kuş gribiyle ilgili gelişmeler Güney Kafkasya ülkeleri tarafından da yakından izlenirken, Ermenistan’da yetkililerin ”ülkede bu hastalığın bulunmadığını” belirtmelerine karşın, kümes hayvanlarının toplu ölümleri sürüyor.

Ermenistan’da Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan başkanlığında üst düzey yöneticilerin katılımıyla geçen hafta yapılan olağanüstü toplantıda konuya ilişkin gelişmeler ele alınmış, toplantıdan sonraki açıklamada, ”kuş gribiyle mücadele konusuda gerekli tüm önlemlerin alındığı” açıklanmıştı.

”Ülkede kuş gribi vakasına rastlanmadığını” belirten yetkililer, ”ancak buna rağmen Kafkasya bölgesinin bu hastalık açısından yüksek risk taşıdığını” ifade ederken, Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan da ”hastalıkla ilgili gelişmeler hakkında ayrıntılı bilgi almak üzere bir süre önce Ankara’ya nota verdiklerini, ancak henüz yanıt alamadıklarını” söyledi.

Ülkedeki bazı yabancı misyon temsilcileri de vatandaşlarına ”bu ülkedeyken hiçbir şekilde kümes ve yaban hayvanı tüketilmemesi” çağrısında bulundu.

Türkiye’deki kuş gribiyle ilgili bazı gelişmelerin Ermenistan sınırına yakın olması, Erivan yönetimini endişelendiriyor.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’ye gidecek Ermenistan vatandaşlarına ”ülkenin doğu kesiminden uzak durmaları” önerisinde bulunulduğu kaydedildi.

Ermeni basınında çıkan haberlere göre, Azerbaycan, Ermenistan ve Gürcistan’da kuş gribi hastalığı bulunmamasına rağmen, her üç ülkede kümes hayvanlarının toplu ölümleri devam ediyor. Yerel yöneticiler ve üreticiler ise, ölümlerin kuş gribi dışındaki çeşitli nedenlere bağlı olduğunu savunuyor.

Yorumlar kapatıldı.