İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Muntazam adımlarla…

Oktay Ekşi

ERMENİ soykırımı davacıları, amaçları yönünde yeni bir adım daha attılar:

Amaçları gizli değil… “Soykırımın yapıldığı tarih” dedikleri 1915’in 100’üncü yıldönümü olan 2015’te Türkiye’yi tüm dünyaya mahkûm ettirecekler.

Ve tüm dünyanın lanetleyeceği Türkiye’den haklarını talep edecekler.

Hakları? Önce bireysel olarak mal mülk tazminatı. Ardından kendilerine ait olduğunu sandıkları “Üç Osmanlı Vilayetinin Ermenistan’a verilmesi”…

Bu üç vilayet sınırları içinde şimdi Kars, Ardahan ve Artvin ile Erzurum’un Oltu, Olur ve Şenkaya ilçeleri ve Gürcistan’a bağlı Batum var.

Daha sonra, özellikle Ağrı Dağı’na tutkunlukları nedeniyle Ağrı, Iğdır ve Van’ı da rica ederlerse… Güzel komşuluk adına kırmamamız gerekebilir.

Şaka bir yana… Ermeni iftira birlikleri gerçekten iyi çalışıyorlar. Bizim Dışişleri Bakanı -ve bakanlığı- gibi “Bu konudaki çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir” türü yuvarlak laflarla geçiştirmiyorlar. Her cephede, her platformda -uluslararası psikiyatri kongrelerinde bile- gerçeklerin sadece işlerine gelen kısımlarını, uydurdukları yalanlarla birlikte paketleyip “Türkler soyumuzu kuruttu” iftirasını pazara sürüyorlar.

Nitekim yıllarca uğraştılar. Karşılarına çıkan hukuk engellerini, gerekince yasa değişikliği bile yaptırarak aştılar. Ve sonunda, “1915’ten önce hayat sigortası yaptırmış Ermenilerin várisiyiz” diye önce The New York Life isimli Sigorta Şirketi’nden tazminat istediler.

Sigorta şirketi, sigorta poliçesi olan Osmanlı vatandaşı 3600 Ermeni’den 1400’üne ödeme yaptı. Kalan 2 bin 200 poliçe sahibinin mirasçılarına da toplam 20 milyon ABD Doları ödeme yapılması için ilgili avukatlarla anlaştı.

Ama biz bu satırları hikáyenin geride kalmış yukarıdaki kısmı için yazmıyoruz.

Reuters Haber Ajansı’nın dün verdiği bilgiye göre “sigorta tazminatı” olayını başlatan California’daki Ermeniler onunla kalmamışlar. “Türkler tarafından katledilen babalarımızın, dedelerimizin sizin bankadaki mevduatını bizlere vermediniz. Ayrıca onların mallarını mülklerini talan edip zenginleşen Türklerin size yatırdığı paraları da bize ödemeniz gerekirken ödemediniz” diyerek Almanya’nın bilinen bankaları Deutsche Bank ile Dresdner Bank aleyhine önceki gün Los Angeles Eyalet Mahkemesi’nde dava açmışlar.

Hikáyeyi uzatmamak için öteki sigorta bağlantılarına değinmedik. Ama şunu ekleyelim:

Eski Dışişleri Bakanlarından Emekli Büyükelçi İlter Türkmen, “Sigorta kontratlarının Türkiye’ye yansıması olmaz” diyordu. Biz aksini savunuyoruz. Davacı Ermenilerin avukatı Mark Geragos ise her fırsatta, -nitekim dün de- “davanın asıl amacı Türklerin Ermeni soykırımına dikkatleri çekmektir” demiş.

Bakalım hariciyeci serinkanlılığı mı haklı çıkacak, biz mi?

Yorumlar kapatıldı.