İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni atakları

Yılmaz Öztuna

Ermeniler, Almanya’nın en büyük iki bankasına karşı taarruza geçtiler: Deutsche Bank ve Dresdner Bank’tan, 1915’te ölen Ermenilerin hayalî hesaplarını, bunların 90 yıllık mürekkep faizleri ile birlikte istiyorlar. İnanılması zor ama gerçek. Alman ekonomisinin dayandığı bu iki bankanın bütün varlığı, bu hayalî talebi karşılayamaz.

Bundan sonraki safha şudur. Ermeniler, Almanya imparatorluk genelkurmayının Enver Paşa’ya baskı yaparak 1915 sürgününü düzenlediğini ileri sürecekler. Gerçek de bu olduğu için, Almanya mahcûb olacak.

Geçen yıl Alman parlamentosunun 1915 sürgününü soykırımı sayıp Türkler’in üzerine atmak isteyen kararının sonucu budur. Mütefiki Türkiye’yi 90 yıl sonra itham ile Ermenileri tatmin edeceğini sandı.

Ermeniler, Büyük Ermenistan’ın oluşmak üzere bulunduğu ümidindeler. Bir asır önce tamamen Türklerle meskûn bir Türk yurdu olan bugünkü Ermenistan Cumhuriyeti topraklarında bağımsız bir devlet kurabildiler. Sonra Azerbaycan Cumhuriyeti topraklarının dörtte birini hayâsızca işgal edip soykırım yaparak 1 milyon Türk’ü sürdüler. Bu toprakları hâlâ boşaltmadılar. Böyle bir niyetleri de yoktur. İran tarafından korunan Ermenistan, bu yıl içinde hâmîsi İran’ı da enayi yerine koymak üzeredir. Yarın anlatacağım.

Ermeniler, İsrail’i örnek almak istiyorlar. Ancak tarih boyunca her kavmin kapasitesi, her kavmin bir kaderi vardır. Ermenilerin, Yahudilerin yaptıklarını yapabilmeleri mümkün değildir.

Ermeniler, kapasitelerine bakmadan, ‘Büyük Devletler’in kışkırtmasına kanarak, Balkan kavimlerini takliden, geçen asırda Osmanlı Türkiyesi’ne başkaldırdılar. Yüz binlerce Ermeni’nin yüz binlerce Kürt’ün ve Türk’ün ölümüne sebep oldular. Bugün Büyük Ermenistan ve bazı devletlerden para koparmak çifte hayali ile yaşıyorlar. Taşnak kafası, Ermeniler için gene hayal kırıklığı hazırlıyor. Almanya ve Polonya parlamentolarını kandırdıktan sonra şimdi Türkiye’yi oyuna getirebilmek peşindeler. 2006 yılı için Büyük Ermenistan’ı oluşturmak projesi nedir? Yarın yazacağım.

Yorumlar kapatıldı.