İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Demiryollarında Serkisof efsanesi geri dönüyor

Demiryollarında “serkisof” efsanesi geri dönüyor. TCDD Genel Müdürlüğü, 100 yıldan fazla süredir emeklilerine verdiği köstekli serkisof saatlerini, uzun bir aradan sonra yeniden vermeye başlıyor.

Demiryollarında “efsane saat” olarak nitelendirilen serkisoflardan Rusya’ya 1100 adet sipariş verildi.

TCDD Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Genel Müdürlük, emeklilerine maddi değerinden ziyade manevi değeriyle öne çıkan lokomotif işlemeli serkisof saatleri 1994 yılından bu yana tasarruf genelgesi nedeniyle veremiyor.

Bu yıl 150. kuruluş yıldönümünü kutlayacak olan TCDD Genel Müdürlüğü, bu yıl emekli olacaklara, demiryolcular arasında “efsane saat” olarak nitelendirilen bu saatlerin yeniden verilmesini kararlaştırdı.

Demiryolcuların, üzerinde lokomotif ve TCDD logosu bulunan bu saatleri evlerinin misafir odalarında sergilemeleri, manevi olarak büyük değer atfetmeleri ve demiryolculuğun simgesi haline getirmelerinin, Genel Müdürlüğün bu yıl emekli olacaklara yeniden bu saatlerden verilmesi yönündeki kararında çok etkili olduğu belirtildi.

Genel Müdürlük, yaptığı çalışma sonucunda, saatlerin maliyetinin karşılanması amacıyla sponsor buldu. Demiryollarında “efsane saat” olarak nitelendirilen, üzerine hikayelerin yanı sıra kitaplar yazılan serkisof saatlerinden alınması için saatlerin üreticisi Rusya’daki Serkisof firmasının Türkiye Distribütörlüğü ile temasa geçildi. Genel Müdürlük, Rusya’ya 1100 adet serkisof sipariş ederken, saatlerin Nisan ayında teslim edileceği öğrenildi.

“150. YIL ANISINA”

Serkisof’un Türkiye Distribütörü Alparslan Esen, TCDD Genel Müdürlüğü ile anlaştıklarını, serkisoflardan 1100 adet Rusya’ya sipariş verdiklerini belirtti.

Serkisofların üzerine lokomotif ve demiryolu simgelerinin yerleştirilmesiyle artık demiryolcularla saatin birbirini bütünleyen bir hale dönüştüğünü anlatan Esen, uzun bir süredir TCDD Genel Müdürlüğü’nün bu saatlerden almadığını ifade etti.

TCDD Genel Müdürlüğü’nün geçmiş yıllarda 20 bin adete ulaşan miktarlarda bu saatlerden satın aldığını anımsatan Esen, bu yıl verilen siparişin gelecek yıllarda artırılmasının satıcı olarak kendilerini mutlu edeceğini belirtti.

Serkisofların kalitesinin yanı sıra kol ve duvar saatlerine göre pahalı oluşuyla dikkati çektiğini kaydeden Esen, TCDD Genel Müdürlüğü için verilen sipariş saatlere “150. Yıl Anısına” ibaresinin yanı sıra demiryolu logosunun işleneceğini söyledi.

Serkisofların Türkiye’ye gelişinin uzun yıllara dayandığını anımsatan Esen, şu anda bu saatlerden yıllık 25 bin adet Türkiye’ye ithal ettiklerini, demiryolcular için manevi değeri ağır basan serkisoflardan bugüne kadar milyonlarca adet sattıklarını belirtti.

ANKARA (A.A)

Yorumlar kapatıldı.