İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Emanet Çeyiz Yeniden Türkiye´de

“Emanet Çeyiz – Mübadele İnsanları”

Kemal Yalçın

roman

isbn: 975-6158-03-4

360 sayfa

Birzamanlar Yayıncılık

8. baskı, Aralık 2005

————————–

Emanet Çeyiz, Denizli’nin Honaz Köyü’nde yaşayan bir Rum ailenin, sürgüne gönderilirken Müslüman komşularına bıraktığı kızlarının çeyizinin, yaklaşık seksen yıl sonra aileye geri veriliş öyküsüdür. Kemal Yalçın, dedesine emanet edilen çeyizi teslim etmek üzere Minoğlu ailesinin izini sürerken, on beş Rum ve on beş Türk mübadilin yaşam öyküsünü ve duygularını kendi ağızlarından aktarır bize.

Bugün hemen hemen hiçbiri hayatta olmayan, doğdukları topraklara duydukları özlemle bu dünyadan göçüp giden bu insanların anlattıkları, onların bir bakıma son sözleri, vasiyetleridir.

“Bak şu bahçenin güzelliğine. Şu şeftaliye, şu eriğe, şu armuda, şu çiçeklere bak. Hepsi birlikte güzel… Bir ülkenin içinde ne kadar din, dil, ırk varsa o kadar zenginliktir bu… Budur sana, Sinoplulara, Ayancıklılara ve Türklere son sözüm: Tek meyveyle bahçe olmaz…”

Ayancıklı Baba Yorgo

————————–

Kemal Yalçın’ın, ilk baskısı 1998 yılında yapılan ve 1998 Kültür Bakanlığı Roman Başarı Ödülü, 1998 Abdi İpekçi Dostluk ve Barış Özel Ödülü ve 1999 Türkiye-Yunanistan Dostluk ve Barış Ödülü kazanan Emanet Çeyiz adlı romanı yeniden Türkiye’de yayınlandı. Daha önce Türkiye’de altı, Almanya’da bir baskı yapan, Yunanca ve Almancaya da çevrilen kitap dört yıldır Türkiye’deki kitapçılarda bulunmuyordu.

“Emanet Çeyiz”in yeni baskısını yapan Birzamanlar Yayıncılık, önümüzdeki günlerde yazarın “Seninle Güler Yüreğim” ve “Sarı Gelin-Sari Gyalin” adlı romanlarını da yayınlayacak. Bu romanlardan “Seninle Güler Yüreğim” Türkiye’de yaşayan Ermenileri; ismini aynı türkünün Türkçe ve Ermenice adlarından alan “Sarı Gelin-Sari Gyalin” ise 1915 felaketinden sonra zorla Müslümanlaştırılan ama aslında Ermeni dini inançlarını ve kültürlerini sürdürmeye çalışan “Bizimkiler”i anlatıyor.

Birzamanlar Yayıncılık

Hüsambey Sokak 2/6 Fatih 34083 İstanbul

Tel: 0212 523 25 06

Faks: 0212 523 25 11

info@birzamanlaryayincilik.com

www.birzamanlaryayincilik.com

Yorumlar kapatıldı.