İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yabancıya mülk satışına Köşk onayı

RADİKAL – ANKARA – Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, yabancıların mülk edinmelerine ilişkin esasları düzenleyen yasayı onayladı. Kanuna göre, yabancılar, karşılıklı olmak ve kanuni sınırlamalara uyulmak kaydıyla, işyeri ya da mesken olarak kullanmak üzere, imar planı veya mevzi imar planı içinde, bu amaçlarla ayrılıp tescil edilen taşınmazları alabilecek.

Yabancıların alabileceği taşınmaz ile bağımsız ve sürekli nitelikte sınırlı ayni hakların toplam yüzölçümü, 2.5 hektarı geçemeyecek. Bu yüzölçümü miktarını 30 hektara kadar artırmaya, Bakanlar Kurulu yetkili olacak. Yabancılar ile yabancı ticaret şirketleri dışındaki vakıf, dernek, kooperatif, cemiyet ve cemaatlar, Türkiye’de taşınmaz alamayacak, kendileri lehine sınırlı ayni hak tesis edilemeyecek.

Türkiye ile arasında karşılıklılık olmayan yabancı devletlerin vatandaşlarının kanuni miras yoluyla edindikleri taşınmaz ve sınırlı ayni hakların intikal işlemleri yapılarak tasfiye edilecek. Söz konusu kanunun yürürlüğe girdiği tarihte mevcut olan askeri yasak bölgeler, askeri ve özel güvenlik bölgeleri ile stratejik bölgelere ilişkin kararlara ait harita ve koordinat değerlerinin tamamı, Milli Savunma Bakanlığı tarafından en geç üç ay içerisinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün bağlı olduğu bakanlığa gönderilecek.

Yorumlar kapatıldı.