İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Orhan Pamuk özür dilemeli’

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Orhan Pamuk’un yargılanmasıyla ilgili izin kararını, duruşmanın yapılacağı 7 Şubat’tan önce vereceğini açıkladı. Çiçek, Orhan Pamuk’un aydın sorumluluğuyla kamuoyundan özür dilemesi gerektiğini de vurguladı.

NTV

Güncelleme: 15:18 TSİ 06 Ocak 2006 Cuma

ANKARA – NTV canlı yayınına katılan Çiçek, Türk Ceza Kanunu’nun 301’inci Madde tartışmalarıyla ilgili, herkesin sabırlı olması gerektiğini yineledi. Yargıtay’ın bu konudaki içtihadının beklenmesini isteyen Çiçek, savcılara, 301’inci maddeyle ilgili karar verirken Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ni de dikkate almaları çağrısında bulundu.

Adalet Bakanı, aynı maddeden yargılanan yazar Orhan Pamuk’un “Bu topraklarda 1 milyon Ermeni, 30 bin Kürt öldürüldü” sözlerinin tercüme hatası olduğu yönüde ifade verdiğini belirtti. Pamuk’un bu açıklamayı zamanında yapmadığını söyleyen Çiçek, özür dilemesini istedi.

Ancak Çiçek’in açıklamasına rağmen Pamuk bu sözlerin arkasında olduğunu bildirmişti. Cemil Çiçek, Terörle Mücadele Yasası’na kurban bayramı’ndan sonra son şeklinin verileceğini de açıkladı.

Yorumlar kapatıldı.