İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

VATİKAN BÜYÜKELÇİSİNİN ZİYARETİ

Patrik II. Mesrob Hazretleri, 31 Aralık 2005, Cumartesi, saat 15:00’te, yeni Vatikan temsilcisi Büyükelçi Mons. Antonio Lucibello’nun nezaket ziyaretini kabul etti.

Başepiskopos Lucibello, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e güven mektubunu sunduktan sonra, 2005 yılının bu son gününde yeni Vatikan Büyükelçisi sıfatıyla Ermeni ve Rum Patrikleri ile görüşme fırsatı bulmanın mutluluğu içerisinde olduğunu ifade etti. Vatikan Büyükelçisi, Patrik Hazretlerine Papa XVI. Benedikt Hazretleri’nin Yeni Yıl mektubunu verdi.

Papa Hazretleri’nin mektubu ve Büyükelçinin ziyareti için teşekkür eden Patrik Hazretleri, Başepiskopos Lucibello’ya Türkiye’deki görevi için iyi dileklerde bulundu ve önceki büyükelçiler gibi sık sık İstanbul’u ziyaret etmesini diledi.

Papa Hazretleri’nin 2006’de gerçekleşmesi planlanan Türkiye ziyareti, teoloji eğitimi ve Ermeni diasporasındaki kurumlar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Görüşmeye Vatikan İstanbul temsilcisi Mons. George Maroviç, Vatikan Ankara Büyükelçiliği Kalem Müdürü Mons. Marek Solczynski ve Patrikhane Kalem Müdürü Rahip Zakeos Ohanyan katıldılar.

Başepiskopos Lucibello görüşmeden sonra Surp Asdvadzadzin Patriklik Merkez Kilisesini ziyaret ederek burada dua etti.

Yorumlar kapatıldı.