İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ÇOCUKLARIN GELENEKSEL YILBAŞI EĞLENCESİ

Patrik II. Mesrob Hazretleri, 1 Ocak 2006, Pazar, saat 16:00’da Surp Asdvadzadzin Patriklik Merkez Kilisesi Harutyun Amira Bezciyan salonunda çeşitli semtlerden bir araya gelen yaklaşık beş yüz miniğin geleneksel Yılbaşı eğlencesine katıldı.

Eğlence, Ruhani Reisimizin, çocuklar tarafından söylenen ‘Şınorhavor Nor Dari Srpazan Hayrig’ şarkısı eşliğinde salona girişiyle başladı.

Patriklik Kalem Müdürü Rahip Zakeos Ohanyan’ın açılış konuşmasının ardından Pangaltı Mıhitaryan, Feriköy Merametçiyan ve Bezciyan okulu öğrencileri Yeni Yıl ve Surp Dzınunt ilahileri söylediler, aynı zamanda şiirler okudular.

Daha sonra her bir okuldan ikişer öğrenci Patrik Hazretlerinin Yeni Yılını kutladılar ve okulları adına birer hediye sundular.

Ruhani Reisimiz salonu dolduran yüzlerce miniğe Yeni Yıl mesajı verdi ve Rab İsa Mesih’in kutlu doğumunun önemi hakkında konuştu. Patrik Hazretleri çocuklara birbirlerini çok sevmeyi öğütlerken ‘Birlikte çalışarak birçok başarılara ulaşabilirsiniz. Eğer birlik ve beraberliğinizi yitirirseniz çok şey kaybedersiniz’ dedi.

Patrik Hazretlerinin önderliğinde salondaki tüm çocuklar hep birlikte dua ettiler.

En sonunda Noel Baba salona geldi. Ruhani Reisimizle kucaklaşan Noel Baba, Patrik Hazretlerinin salondan ayrılmasından hemen sonra miniklerle sohbet etti ve onlara hediyeler dağıttı.

Eğlencenin son bölümünde ise sevilen sanatçı Hayk Keçeciyan miniklere küçük bir konser verdi, çocukların coşkulu danslarıyla geleneksel Yeni Yıl eğlencesi son buldu.

Yorumlar kapatıldı.